Fortuna trad vanavond in Susteren aan tegen Hapoel Petach Tikwa uit Israel. De basisopstelling van Fortuna: Christianen; Facenna, Op den Kamp, Grabovac, Vanek; Simone, Van Driel, Heinrichs; Bouhadan, Derksen, Cornelia.

Fortuna start vrij fris en aanvallend aan het duel. Dit leidt tot enkele aardige acties en aanvallen. Na negen minuten wordt Bouhadan op links gevonden door Derksen. ‘Bouha’ levert een scherpe voorzet af, die door Cornelia net wordt gemist. De bal blijft echter binnen en Angelo Simone legt netjes terug. Na een slim overstapje van Derksen komt de bal voor de voeten van Mels van Driel die van een meter of twintig op doel schiet. De keeper heeft de bal niet klem en Cornelia is er als de kippen bij om de 1-0 in te tikken.
Na dit doelpunt zakt het niveau vrij snel naar een bedenkelijk niveau. De Israeli’s beperken zich tot ballen wegtrappen en de Fortunezen gaan zich meer en meer ergeren aan de tegenstander en aan het eigen spel. Na 23 minuten is het Van Driel die de eerste gele kaart ontvangt van de matig leidende scheidsrechter. Even later krijgt Mels een waarschuwing: ‘blijf zo doorgaan en je vliegt er zo vanaf!’.
Na een dik half uur laat Bouhadan zijn man te makkelijk lopen. Deze legt voor en bereikt een ploeggenoot die op de rand van het zestienmetergebied vrij staat en simpel in kan schieten: 1-1.

De tweede helft begint zoals de eerste helft eindigde: met veel irritatie in het veld. Binnen vijf minuten leidt dit tot een aardig opstootje waarbij Van Driel, Facenna en Simone zich niet onbetuigd laten. Simone ontvangt hierbij de gele kaart.
Na een kwartiertje krijgt ook Facenna geel wanneer hij een doorgebroken Israeli neerhaalt. Fatsoenlijk voetbal hebben de circa 300 aanwezigen dan al een hele tijd niet meer gezien.
Twintig minuten voor tijd maakt Simone op het middenveld een onnodige overtreding. De scheidsrechter toont hem weer de gele en vervolgens de rode kaart. Fortuna moet dus verder met tien man.
Weer enkele minuten later lijdt Bouhadan op het middenveld balverlies. De tegenstander rukt op tot in het strafschopgebied waar hij onreglementair wordt gestopt door Sjors Paridaans: strafschop tegen. Christianen is echter attent en tikt de penalty naast zijn doel. De wedstrijd blijft zich kenmerken door irritatie over een weer als gevolg van kleine overtredinkjes, gepraat en ballen wegtikken bij vrije trappen. De wedstrijd lijkt te gaan eindigen in 1-1, maar vlak voor tijd slaan de Israeli’s alsnog toe. Christianen coacht Geenen dat hij de bal weg moet trappen. Geenen probeert de bal echter af te schermen, wat mislukt. De bal rolt langs Christianen en kan eenvoudig worden ingetikt. Enkele seconden later fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal waardoor de eerste nederlaag in de voorbereiding een feit is.

Trainer Wisman zal hebben gezien dat een aantal spelers makkelijk en snel door een tegenstander kan worden opgejut, wat leidt tot overtredingen en kaarten. Hierdoor wordt de balans uit het elftal gehaald en blijft er van de goede voetballende intenties weinig over. Misschien is dat wel de voornaamste les die uit dit duel moet worden getrokken: alles valt en staat bij discipline.
Aanstaande maandag mogen de heren in een ingelaste wedstrijd tegen Cercle Brugge laten zien dat het beter kan. De locatie van deze wedstrijd is op het moment van schrijven nog onbekend.