Fortuna Sittard heeft een oefenduel tegen FC Den Bosch verloren. De Brabantse eredivisionist was met 2-0 te sterk in het ECCO stadion.
Door blessures bij Laszlo Meszaros, Dave Zafarin en Rein Baart kregen respectievelijk Ray Fränkel (als rechtsback; Joep op den Kamp verving Meszaros als controlerende middenvelder), Mauro Simone en Sten Dreezen een basisplek. Voor de rest geen verrassingen in de basis.
Fortuna stond zowat de complete eerste helft onder druk van het beter spelende FC Den Bosch. Treffers konden in de openingsfase niet uitblijven. Na enkele kansen gemist te hebben scoorde Mounir Biyadat de 1-0 na amper zeven minuten spelen. Daarna duurde het tot vlak voor rust voordat Den Bosch de verdiende tweede treffer achter Dreezen binnentikte. Schutter: Mourad Mghizrat.
Na rust kwam Fortuna wat meer in het stuk voor, alhoewel mooie kansen uitbleven. Ook de entree van Elarji en Reneerkens kon daar geen verandering in brengen. Een kwartier voor tijd kreeg Fortuna dan toch de uitgelezen mogelijkheid om de scoren te milderen. Dirk-Jan Derksen mocht van elf meter aanleggen, maar keeper Van Strien plukte het te slappe schot uit de hoek. En dus bleef de 2-0 ruststand ook na 90 minuten op de klok staan, want FC Den Bosch presteerde verder ook niet veel in de tweede helft.