Fortuna Sittard is er in geslaagd zowel Harrie Gommans als Edwin Linssen aan te trekken, op huurbasis van Roda JC voor de rest van het seizoen.
Gommans doorliep de jeugdopleiding bij Fortuna, speelde in het eerste en vertrok later naar Excelsior, Westerlo, MVV, Vitesse en Roda JC. Roda verhuurde Gommans eerder aan Roeselare en nu dus aan Fortuna. Gommans moet samen met Traore de doelpunten gaan leveren die Fortuna broodnodig heeft.
Edwin Linssen startte zijn carriere bij VVV, stond destijds al in belangstelling van (toen eredivisionist) Fortuna, maar dat liep op niets uit. Hij speelde verder voor Helmond Sport en Roda JC. Net als Gommans komt hij in Kerkrade nauwelijks aan spelen toe, en vandaar de overstap naar Fortuna Sittard. Linssen moet het Sittardse middenveld gaan leiden.
Fortuna heeft nu twee van zijn drie doelen bereikt in de transferperiode. De enige resterende wens van trainer Reijners is een ervaren verdediger. Met het aantrekken van Linssen zou wel het vertrek van Angelo Simone bespoedigd kunnen worden. We kunnen ons voorstellen dat Fortuna hem weigerde te laten gaan, voordat een middenvelder aangetrokken was.

Bron: Fortuna Sittard