Hans de Koning heeft toegegeven opzoek te zijn naar een versterking voor de linkerzone in de verdediging en heeft oud-Fortunees Paul Janssen op het oog. Na het vertrek van Sancak Kaplan naar Malatyaspor zit Fortuna wel heel erg krap in de linkspoten achterin. Om precies te zijn, we hebben er nog één: David Klimek.
Door het verhuren van Averdijk en het van de hand doen van Kaplan is er nu blijkbaar salarisruimte om Janssen een contract aan te bieden.
Paul Janssen is natuurlijk geen onbekende. Hij is afkomstig van Buchten en maakte op 20-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste van Fortuna in het seizoen 91/92. In dat eredivisie seizoen speelde hij al gelijk 18 duels. Het jaar nadien degradeerde hij met Fortuna. Het eerste jaar in de eerste divisie zou tevens zijn laatste worden voor Fortuna, want tot ieders verbazing kon hij een contract tekenen bij eredivisionist NAC. Twee weinig succesvolle jaren later ging hij terug naar de eerste divisie: FC Den Bosch. Daar bleef hij vier seizoenen, ging vervolgens naar FC Groningen en promoveerde gelijk met de Groningers. Maar opnieuw was zijn rentree in de eredivisie weinig succesvol. In twee seizoenen kwam hij tot 24 duels.
Na afloop van het seizoen 01/02 besloten Janssen en FC Groningen het nog twee seizoenen doorlopende contract te ontbinden. Janssen wilde zich op zijn maatschappelijke carrière storten in de makelaardij.
Wellicht kan hij nu bij Fortuna toch nog een vervolg aan zijn carrière geven. Hij kan linksback of links in het centrum van de verdediging uit de voeten, heeft veel ervaring en komt uit de regio. Als er dan toch financiële ruimte is, dan lijkt Janssen geen slechte keus, alhoewel hij momenteel wel geblesseerd is. Hij herstelt van een teenblessure.

Bron: Dagblad De Limburger