In de zoektocht naar een ervaren verdediger zou Fortuna volgens Dagblad De Limburger zijn uitgekomen bij De Portugees Ivo Pinto. De 31-jarige speler kwam afgelopen seizoen in actie voor het Portugese Rio Ave, dat hem huurde van Dinamo Zagreb.

In zijn geboorteland kwam de ervaren rechtervleugelverdediger uit voor FC Famalicão, União de Leiria, SC Covilhã en Rio Ave FC.

Maar ook in het buitenland deed Pinto ervaring op. Zo kwam hij enige tijd uit voor het Roemeens CFR Cluj en speelde hij ruim negentig wedstrijden voor het Engelse Norwich City FC. Met die club speelde hij in het Championship en Premier League.

In de zomer van 2019 keerde Pinto terug bij Dinamo Zagreb, waar hij eerder al onder contract stond. Afgelopen seizoen werd Ivo verhuurd aan Rio Ave, waarmee hij na play-offs degradeerde uit de hoogste Portugese divisie. In Zagreb staat Pinto nog tot de zomer van 2022 onder contract.

Na het vertrek van onder andere Clint Essers, Dario van den Buijs en Grégoire Amiot en de onzekerheid rondom een mogelijke terugkeer van Mickaël Tirpan is de nood aan nieuwe verdedigers in Sittard hoog. De club heeft nog een kleine week de tijd om nieuwe spelers vast te leggen.

Bron: Dagblad de Limburger