In april besloten Fortuna Sittard en hoofd jeugdopleiding Jurgen Seegers om de samenwerking te beëindigen. Fortuna moest dus op zoek naar een nieuw hoofd jeugdopleiding en kwam uit bij oud-speler en oud-trainer Henk Duut. Duut besloot uiteindelijk toch niet in te gaan op Fortuna’s aanbieding. En dus ging de zoektocht verder.

In gesprek met algemeen directeur Ivo Pfennings verneemt Dagblad De Limburger dat Fortuna spreekt met Claudio Braga. De Portugees was in het seizoen 17/18 al hoofd jeugdopleiding, maar werd na het vertrek van hoofdtrainer Sunday Oliseh overgeheveld naar het eerste elftal. Die rol vervulde hij uitstekend, want hij leidde Fortuna, samen met Kevin Hofland, ongeslagen richting promotie naar de eredivisie.

Zijn prestatie bleef niet onopgemerkt. Hij vertrok aan de start van het seizoen 18/19 naar de Portugese hoogsteklasser Marítimo Funchal. Echter, daar zou hij al snel ontslagen worden. Vervolgens tekende hij bij eerstedivisionist FC Dordrecht, waar hij gedurende het afgelopen seizoen opnieuw aan de kant werd gezet.

Kortom, Braga is beschikbaar en nu dus in gesprek met Fortuna om zijn oude functie weer op te pakken.

Bron: Dagblad De Limburger