Fortuna Sittard heeft vanmiddag in een vriendschappelijk duel tegen Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten met 2-2 gelijk gespeeld.
Koning greep de wedstrijd aan om eens wat te experimenteren in de achterhoede. Hij koos namelijk voor de volgende opstelling: Baart, T. Janssen, Akerboom, Van der Hoeven, Klimek, Meszaros, Hamers, El Gaaouiri, Cagnazzo, Hamming en Tychon.
Akerboom/Van der Hoeven dus achterin. Daarnaast keerden Hamers en Cagnazzo terug van een blessure.
In de eerste helft liep het bij Fortuna redelijk. Fortuna kwam al vrij snel op voorsprong door een doelpunt van Tychon. Daarna creëerde Al Wahda een licht veldoverwicht zonder Fortuna echt ooit zwaar in de problemen te brengen. Uiteindelijk scoorde Al Wahda toch de verdiende gelijkmaker. Wie hem maakte? Geen flauw idee!
Toch was die 1-1 niet de ruststand, want Hamming bracht Fortuna nog voor rust opnieuw op voorsprong na een leuke steekbal van Tychon.
Het hoogtepunt of eigenlijk dieptepunt kwam er een paar minuten voor de rust. De enige bekende bij Al Wahda, Paulo Sergio, ging een duel aan met Mészáros. Paulo Sergio was blijkbaar niet gediend van de dadendrang van Mészáros en plantte tot tweemaal toe zijn elleboog in het gezicht van onze Hongaar.
De scheidsrechter knipperde een paar keer met zijn ogen, maar deed niets: niet eens een vrije trap! Gelukkig maakte Hamming in woord en gebaar Paulo Sergio nog even duidelijk dat dat niet geaccepteerd wordt in Sittard. Ruststand: 2-1

Na rust één wijziging bij Fortuna. Samari erin, Hamming eruit. Niet dat Samari er wat aan kon doen, maar die tweede helft was ronduit slecht. Ook Tom Bastian kwam er nog in, hij kwam Klimek nog aflossen op de linksback positie, maar dat was het dan ook. Van die tweede helft onthouden we alleen nog de 2-2. Een knappe solo en een knap schot, lieten de hele Sittardse defensie kansloos. Eindstand: 2-2. Een terecht uitslag, want Al Wahda bakte er ook niet al te veel van.