Fortuna Sittard heeft de laatste wedstrijd uit de oefencampagne met 5-0 gewonnen van SC Susteren. Koning startte voor de zoveelste keer in de basisopstelling die hij vast ook voor de competitie op het oog heeft:
Bertjens, Emeran, Akerboom, Steegs, Klimek, Mészáros, Van der Hoeven, Van Barneveld, Cagnazzo, Hamming en Tychon.
Het moet vreemd lopen willen deze elf komende zaterdag in het bekerduel tegen Schijndel niet ook een basisplek krijgen. Met dien verstande dat Bertjens de geblesseerde Baart vervangt. Baart zal komende zaterdag ook nog niet hersteld zijn van zijn blessure, dus Bertjens gaat debuteren voor Fortuna Sittard.
Toch maakten deze elf spelers hun uitverkiezing voor het basiselftal in de eerste helft nauwelijks waar. 31 Minuten moesten we wachten op een eerste treffer, die van de voet van Van der Hoeven kwam. Twee minuten later was het 2-0 (Tychon) en leek de doelpuntenmachine alsnog op gang te komen, maar meer dan die twee treffers leverde de eerste helft niet op.
In de rust paste Koning drie wissels toe. T. Janssen, Gommans en Rajcomar vielen in voor respectievelijk Klimek, Tychon en Van Barneveld.
Of het aan die drie invallers lag zal wel altijd onduidelijk blijven, maar er kwam wat meer vuur in het spel van Fortuna. Het leverde vrij snel twee treffers op (Hamming en Rajcomar). En met name het lobje van Hamming mocht er zijn.
Het laatste half uur stelde dan weer niet veel voor. Een treffer van Hamming, een mooie hakbal van de ingevallen Daemen (voor Mészáros) en nog een aardige scheldkannonade van Daemen richting de ingevallen El Gaaouiri (voor Cagnazzo) omdat ie een bal niet afgaf in blessuretijd. Maar dat was het dan wel zo’n beetje.

Wat heeft deze oefencampagne ons geleerd? Niet bijster veel. Het gebrek aan serieuze tegenstand heeft verhinderd dat de zwakke plekken echt bloot zijn komen te liggen. De enige tegenstander van enig formaat (Geel) toonde aan dat die zwakke plekken er weldegelijk zijn. Cagnazzo en Mészáros zijn geen buitenspelers en trekken vaak naar binnen. Dat heeft als consequentie dat er wel erg veel ruimte ligt voor de backs van de tegenstander….
Verder viel in de oefencampagne op dat het wel zeer triest gesteld is met de voorzet van veel Fortunezen. Slechts Emeran heeft een behoorlijk trap in de benen en die kan dan ook nog elk moment vertrekken. Kan daar niet eens op getraind worden?