De oefenwedstrijd die Fortuna vanmiddag om 16.30 uur in Turkije afwerkte tegen het Saoedi-Arabische Al Raed FC is in een 3-0 overwinning geëindigd. Al Raed eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de hoogste divisie van het Saoedi-Arabische voetbal. De wedstrijd werd in drie delen van dertig minuten gespeeld.

Aan het begin van het tweede deel zet Finn Stokkers Fortuna op voorsprong. Gedurende het tweede part krijgt Al Raed een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de Saoedi’s missen de toegekende strafschop.

George Mells ontving in het tweede deel van de wedstrijd een rode kaart nadat hij ruzie kreeg met een tegenstander.

In de slotfase van het duel verdubbelt Fortuna de score. Na een assist van Sander Rau scoort André Vidigal zijn eerste doelpunt in Sittardse dienst.

Uiteindelijk scoort Fortuna ook nog een derde keer. Daar waar Vidigal eerst zelf scoorde, bereidt hij Fortuna’s derde doelpunt voor. Op ‘Quatorze Juillet’ zorgt Djibril Dianessy voor 3-0.

Aanstaande zondag komt Fortuna weer in actie. Turks kampioen Beşiktaş JK is dan de tegenstander.

Fortuna Sittard – Al Raed:
Stokkers 1-0, Vidigal 2-0, Dianessy 3-0.

Fortuna Sittard (wissels niet meegenomen):
Cummins; Essers, Schuurs (30. Braun, 60. Dammers), Mells (60. Saddiki), Askovski; Purzycki, Rau, Kourouma, Tinnemans; Vidigal, Stokkers (60. Dianessy).

Bron: Fortuna Sittard