Fortuna Sittard heeft ook haar tweede oefenwedstrijd winnend kunnen afsluiten. Onder het toeziend oog van ex-trainer Rob Hutting, zijn opvolger Frans Körver plus nog enkele honderden toeschouwers werd het op Sportcomplex De Carmel 0-3.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen SVM begint de wedstrijd allerminst flitsend. De eerste de beste voorzet eindigt dan ook niet in doel, maar in de armen van de Beekse doelman.

Het eerste hoogstandje van de wedstrijd komt van Cédric Olondo. In het zestienmetergebied maakt hij de bal handig vrij, maar de Waal besluit op de prima spelende keeper.

Doordat Koen Garritsen op de bank zit neemt iemand anders de corners. Vanaf rechts is dat steevast Mels van Driel; de corners vanaf links worden door Brahim Bouhadan genomen. Het lukt beiden maar niet om de bal goed op een Fortuna-hoofd te plaatsen. De genomen corners leveren dan ook nauwelijks gevaar op.

Het eerste serieuze schot van de wedstrijd komt nota bene van een verdediger: Sjors Paridaans schiet naast. Enkele minuten later is het Wasiu Taiwo die aanzet voor een solo, maar in de doelmond over zijn eigen benen lijkt te struikelen, weg kans.

Teneinde toch voor wat gevaar te kunnen gaan zorgen wisselen Bouhadan en Taiwo van positie. Veel haalt het allemaal niet uit. De wedstrijd kabbelt rustig voort, totdat Bouhadan het een keer vanaf een meter of 17 probeert. Hij geeft de bal een fraaie curve mee, welke buiten bereik van de doelman in de hoek van het doel zeilt: 0-1. Een paar schoten van Emmo Guvenc later probeert Bouhadan het opnieuw, maar dan van de andere kant. Deze draaibal mist het doel maar op een haar. We gaan rusten met een 0-1 tussenstand.

Als scheidsrechter Meijers na een kwartiertje weer op zijn fluitje blaast zien we dat Körver zijn hele elftal door elkaar heeft gehaald. Liefst negen wissels heeft hij toegepast! Slechts Van Driel en E. Guvenc mogen blijven staan, al zij het op een andere positie.

De studieronde waarmee de tweede helft aanvangt is nog nauwelijks voorbij of nieuweling Danny Schreurs verdubbelt de score. Met een prachtige boogbal verschalkt hij Caesar-doelman Danny van Schendel. Daarmee is de opwinding ook weer gelijk verdwenen, want er gebeurt vrij weinig.

Er is sprake van veel goede wil, een portie agressie bij Gino Facenna (hij krijgt het meermaals aan de stok met de strontvervelende Frank Kellens), maar het raffinement ontbreekt om het Caesar echt lastig te maken. Het is vooral E. Guvenc die nog enigszins gevaarlijk wordt. Hij wordt bediend door Fuat Usta, die nog steeds over een prima trap beschikt. De controle op de borst is uitstekend, het schot evenzeer, maar toch is het onvoldoende om de marge te vergroten.

Even later kopt Joep Op den Kamp de 0-3 tegen de touwen, maar wegens buitenspel wordt deze treffer afgekeurd. Als in de slotfase Garritsen zich met het spel gaat bemoeien is het wèl 0-3. Een steekbal op Ronald Dassen, een prima voorzet van diezelfde Dassen en het is E. Guvenc die de 0-3 vastlegt. Hij schiet de bal in het dak van het doel.

In de verdediging speelde tester Taoufik Ameziane een halve wedstrijd mee, maar volstrekt onvoldoende om hierover een oordeel te vellen. Dinsdag a.s. zal alweer de derde oefenwedstrijd plaatsvinden. Tegenstander zal dan het Belgische K.S.K. Tongeren zijn.

V.V. Caesar – Fortuna Sittard:
27′ Bouhadan 0-1, 55′ Schreurs 0-2, 77′ E. Guvenc 0-3

Fortuna Sittard:
Thijssen (46′ Christianen); S. Guvenc (46′ Dassen), Grabovac (46′ Facenna (85′ S. Guvenc)), Paridaans (46′ Ameziane), Hermans (46′ Op den Kamp); El Hammochi (46′ Israelian), E. Guvenc, Van Driel; Bouhadan (46′ Usta), Olondo (46′ Schreurs), Taiwo (46′ Garritsen).