Fortuna heeft vanavond met 5-0 gewonnen in en tegen Tuddern. De basisopstelling van Fortuna was flink door mekaar gehaald vanwege de vele blessures en de krappe selectie waarmee Verel momenteel te maken heeft. Naast de langdurig geblesseerden (Krijgsman, Landerl, Tychon, Gommans, Hamming en Haine) waren nu ook Cramb (uit voorzorg speelde hij niet vanwege een lichte liesblessure, maandag hervat hij de training (als ik dat steenkolen Engels goed begrepen heb)) en Geerinckx geblesseerd (opnieuw speelt zijn lies op).

De basisopstelling zag er dan alsvolgt uit:

Hesp op doel, Emeran rechtsback, Volmer en Akerboom in het centrum, Klimek linksback, Gerritsen rechtshalf, Haeldermans en Hermans centraal op het middenveld, Rook linkshalf, Averdijk diepe spits en Van Barneveld daar kort achter.
Averdijk opende vrij snel de score door een schitterende voorzet van Klimek bij de tweede paal in het doel te volleren. Een schuiver van Van Barneveld betekende de 2-0, waarna Hermans met twee doelpunten (een fraai afstandschot en een evenzo fraaie vrije trap binnenkant paal) voor de 4-0 ruststand zorgde.
Was het voor rust matig, dan werd het na rust al niet beter. Slechts Volmer wist nog een vijfde treffer te produceren, maar dat was het dan ook. Van deze wedstrijd onthouden we dat hij slecht was, dat Hermans een optie is op het middenveld en dat Klimek een aardige linksback is.