De geruchten doen de ronde dat Fortuna Sittard een samenwerkingsverband met de Belgische landskampioen Anderlecht wil aangaan. Jonge spelers die in Brussel niet aan de bak komen, zouden kunnen rijpen in Sittard. Van zo’n samenwerking zouden dus beide clubs kunnen profiteren.

De geruchten zijn de wereld ingeholpen door onze collega’s van Fortuna Home, die Mommers tijdens de recentelijk gehouden supportersavond spraken. Daar zou Mommers gezinspeeld hebben op een samenwerkingsverband met een niet bij naam genoemde club. Fortunahome liet daar de naam Anderlecht vallen en dat werd niet ontkend door Mommers (maar ook niet bevestigd).

Sinsdien is het balletje gaan rollen: VoetbalPlus nam het over, Belgium Soccer nam het over, de AnderlechtFansite nam het gerucht over en zelfs de Belgische krant “Gazet van Antwerpen” en de Belgische teletekst. En vooral dat laatste is natuurlijk interessant.

Nu zijn er twee opties. Of het gerucht is waar en dan heeft Fortuna Home een mooie scoop waar de Limburgse kranten naar kunnen fluiten. Of het gerucht is niet waar en dan begint dit verhaal behoorlijke “David Healy” trekjes te vertonen. Ook leuk trouwens! De toekomst zal het leren.