Fortuna heeft vanavond haar voorlaatste wedstrijd van het oefenprogramma afgesloten met een 2-9 overwinning. Neo-derde klasser VV Spaubeek toonde lef en wist twee doelpunten te scoren, maar kon desondanks een ruime nederlaag niet afwenden.

Fortuna speelt vanavond niet in haar sterkste opstelling. Ferry de Regt, Roel Janssen, Ferhat Kaya, TJ Nwannukwu en Raymond Fafiani spelen vanwege uiteenlopende redenen niet. Maar dat hindert Muhammed Mert niet om al heel vroeg voor 0-1 te zorgen. In het strafschopgebied neemt hij de bal aan, kapt en schiet met rechts de bal in doel. Niet veel later verdubbelt Rick Polman de score.

Gavin Vlijter stuift na ruim een kwartier zijn tegenstander voorbij en zet perfect voor richting Bob Vankan: 0-3. Haast in dezelfde minuut passeert Sean Cobben zijn eigen doelman. Tijd om tegen te prikken en Spaubeek doet dat via Erik Meijers. Ook hij beschikt over een stevige sprint, maar komt wat kracht te kort om Glenn Daniels voor problemen te stellen.

In de daaropvolgende periode komt Spaubeek er niet aan te pas en komt heel goed weg doordat Vlijter naast schiet en Mert en Deniz Sevinç de paal raken. Toch zorgt Mert met een fraai afstandsschot voor 0-5. En dat is ook de ruststand.

Meteen na rust krijgt Spaubeek een vrije bal en weet Mitch Dullens middels een kopbal de eer te redden en zorgt voor 1-5. Niet veel later vervangt Peter van Vossen zijn complete team. Dat belet Fortuna niet om de score verder uit te bouwen. Via Jordi Ter Borgh wordt het 1-6 na een scrimmage in de doelmond. Youri Loen omspeelt vervolgens doelman Davy Kloth en zorgt voor 1-7.

In de slotfase diept Gökhan Lekesiz de kloof uit en schiet vanaf de strafschopstip 1-8 tegen de netten. Toch weet Spaubeek de score net een iets draaglijker aanblik te geven. Erik Meijers passeert zijn directe tegenstander, trekt de bal goed voor, waarna de inlopende Stan Solberg een tweede Spaubeeks doelpunt weet te scoren.

Slotakkoord is voor Tim Janssen. Hij trekt in de absolute slotfase de marge weer op tot zeven.

VV Spaubeek – Fortuna Sittard:
8. Mert 0-1, 14. Polman 0-2, 18. Vankan 0-3, 19. Cobben (e.d.) 0-4, 40. Mert 0-5, 47. Dullens 1-5, 55. Ter Borgh 1-6, 63. Loen 1-7, 78. Lekesiz 1-8, 82. Solberg 2-8, 89. T. Janssen 2-9.

Fortuna Sittard:
Daniels (54. Schijns); Roumen (54. Dengering), Vets (54. Kovacevic), De Man (54. Mares), Bonevacia (54. Schroyen); Sevinç (54. Ter Borgh), Mert (54. Briels), Vankan (54. Hutten), Saddiki (38. Loen); Vlijter (54. Lekesiz), Polman (54. T. Janssen).