Vanochtend probeerde Dagblad de Limburger (DDL) het vuurtje rondom de uitspraken van trainer Sunday Oliseh na afloop van het verloren uitduel met FC Dordrecht al wat op te stoken. Want de krant weet zeker dat Olisehs uitspraken (Oliseh gaf o.a. aan dat de selectie te krap is) slecht zijn gevallen bij de clubleiding.

Omdat de clubleiding slechts met een korte verklaring naar buiten treedt en zich richt op de strijd om de bovenste plaatsen in de Jupiler League, probeert DDL haar artikel nog enig gewicht te geven door Tini Ruijs en Coocky Voorn te citeren (beide hebben een verleden bij de club, maar zijn al enige tijd niet meer direct betrokken). Voetbal International (VI) meent te weten dat er meer aan de hand is. Namelijk dat Oliseh is aangesproken op diens uitspraken.

Duidelijk is dat trainer en clubleiding op (enigszins) gespannen voet met elkaar leven. De prestaties onder Oliseh coach zijn uitstekend, maar langzaamaan wordt (weer eens) duidelijk dat op menselijk vlak het nog wel eens botst tussen trainer, zijn collega’s en de clubleiding. In het verleden koos de club resoluut voor de kant van de oefenmeester, maar die tijd lijkt voorbij.

De hoogste tijd dat iedereen binnen en rondom de club het clubbelang laat prevaleren en zich richt op de thuiswedstrijd van komende vrijdag tegen FC Emmen. Ondanks dat Fortuna afgelopen vrijdag een nederlaag leed in Dordrecht ligt het nog steeds in pole position om de doelstelling van dit seizoen te realiseren: deelname aan de play offs.

Bron: VI