Fortuna heeft gisteren de eerste editie van de Zusterstedencup gewonnen in Hasselt door een 1-0 overwinning op derdeklasser KSK Hasselt. Fortuna startte naar alle waarschijnlijkheid in de opstelling die volgende week zondag het spits mag afbijten in de Jupiler League (afgezien van de geblesseerde Timothy Dreesen, die door Rick Geenen werd vervangen). Dus met Wintjens in doel; achterin: Wagemakers, Ricksen, Geenen en Shakison; middenveld: Scheelen, De Boer en Stolte; en voorin: Hoesen, Gommans en Diaz.

Dit elftal had het duel onder controle, gaf niks weg achterin, maar creëerde bijzonder weinig met het langdurige balbezit. Oorzaak: nonchalance. De laatste pass kwam zelden aan en als die al aankwam was de afwerking slecht. Twee momenten uit de eerste helft waren symptomatisch. Het eerste deed zich na een minuut of tien voor toen Stolte neer werd gehaald in het strafschopgebied en Harrie Gommans een penalty mocht nemen, die meters naast de goal eindigde. Het tweede moment volgde enkele minuten later en leverde zowaar een goal op, toen een mislukte voorzet van Hoesen in de kruising eindigde. Geweldige goal, maar vast niet zo bedoeld.


Ideale omstandigheden om een beker te pakken!

Na rust kwamen er (aan beide kanten) veel nieuwe gezichten in het veld. De nieuwe gezichten aan Sittardse kant zorgden voor een fellere aanpak, maar het bleef nonchalance troef, waardoor de 1-0 marge op het scorebord bleef. Spannend werd het duel echter nooit, want verdedigend bleef Fortuna soeverein overeind.


Ook de spelers waren content met de gewonnen prijs

En zo eindigde de inaugurele Zusterstedencup in de handen van Yoann de Boer, die de beker (of was het een plakaat?) triomfantelijk kwam tonen aan de meegereisde Fortuna supporters, die in hun nopjes waren met het veroverde kleinood.