Op 16 juli zou Fortuna Sittard een oefenduel afwerken tegen KV Mechelen in Sint-Katelijne-Waver. KV Mechelen zette (vrij laat) een streep door het duel. Vandaag hebben beide clubs alsnog een oefenduel tegen elkaar afgewerkt.

Fortuna Sittard trad aan met de bankzitters van afgelopen zaterdag tijdens de seizoensopening, aangevuld met spelers van het O21-elftal. KV Mechelen trad aan met het complete O23-elftal.

Fortuna startte met Ivor Pandur onder de lat. Bryant Nieling en Roel Janssen speelden centraal achterin. Ivo Pinto en Rémy Vita speelden respectievelijk als rechts- en linksback. Op het middenveld speelden Mike van Beijnen, Mika Peters en Vasilios Sourlis. In de voorhoede speelden Iñigo Córdoba en Tunahan Taşçi aan de zijkanten. Sam Krawczyk speelde in het centrum van de aanval.

Voor de rust scoorde KV Mechelen tweemaal, maar omdat een van die twee treffers in het eigen doel belandde, stond er na 45 minuten 1-1 op het scorebord van KFC Katelijne. Bilal Bafdili scoorde al vroeg in het duel de 1-0. Vervolgens viel via Kobe Bohets een kopbal van Bryant Nieling in het Mechelse doel.

Na rust gebeurde er lange tijd weinig voor beide doelen. In de slotfase van het duel leek Sam Krawczyk namens Fortuna de volle buit in de wacht te slepen, maar dat was buiten Noé Rottiers gerekend die in blessuretijd de eindstand op 2-2 bracht.

Bij Fortuna maakten ook Tristan Schenkhuizen en Stijn Hogervorst minuten als invallers.

Bron: Fortuna Sittard