Fortuna heeft de namen bekend gemaakt van spelers voor wie de club morgen een verzoek bij de KNVB gaat indienen om hun doorlopende contract bij Fortuna te kunnen verbreken.

Het gaat om de volgende tien spelers:

Marcel Akerboom, Pascal Averdijk, Colin Cramb, Fritz Emeran, Stijn Haeldermans, Ronald Hamming, Jochem van der Hoeven, Dennis Krijgsman, Mischa Rook en Mark Zegers.
Naast deze tien spelers staan ook hoofdscout Hans Vergeer (verantwoordelijk voor menige briljante aankoop) en Hans Verel op de lijst van ontslagverzoeken.

Vier van de tien spelers hebben van Fortuna te horen gekregen dat ze in aanmerking komen voor een contract “nieuwe stijl” (dus maximaal 54.000euro) bij Fortuna Sittard. En dat zijn: Marcel Akerboom, Ronald Hamming, Jochem van der Hoeven en Mischa Rook.
Als deze vier akkoord gaan met de sterk verlaagde aanbieding, mogen ze blijven om het komende seizoen de jonge honden van Fortuna te begeleiden.
Fortuna zal morgen het verzoek indienen bij de KNVB en verwacht eind volgende week uitsluitsel te krijgen van de KNVB.
Als we de lijst overlopen dan ontbreekt er eigenlijk maar één naam: Jo Geerinckx. De koning van de lichte liesblessure en erkend (succesvol) aanvechter van afkeuringsprocedures schijnt dus de dans te ontspringen. Of kiest hij eieren voor zijn geld en gaat hij toch maar akkoord met een afkeuringsprocedure, want dat levert tenminste nog geld op van de verzekering?

Bron: Fortuna Sittard