Fortuna Sittard heeft vanavond niet kunnen winnen van hoofdklasser FC Vinkenslag. Op deze koude en natte winteravond nam Fortuna tweemaal een voorsprong, maar die deed FC Vinkenslag ook tweemaal teniet: 2-2.
Levi Risamasu debuteerde voor Fortuna als rechtsback. Voor de rest geen verrassingen in de verdediging. Op het middenveld miste Fortuna Laszlo Meszaros, die vervangen werd door Joep op den Kamp. Verder miste Fortuna de complete voorhoede (Derksen, Moutawakil en Zafarin), hetgeen Mauro Simone, Aitjdag en
Gino Taihuttu een basisplek opleverde.
Fortuna was in de eerste helft nauwelijks bij machte om een uitgespeelde kans te creeren. Toch nam Fortuna vlak voor rust een voorsprong uit een corner die door Marcel Akerboom werd binnengetrapt. Maar nog voor rust maakte Vinkenslag gelijk, nadat de Sittardse buitenspelval niet dichtklapte.
Na rust werd het allemaal niet veel beter. Chris Dekker wisselde enkele spelers. Zo kwam ook Youssouf Dabo in het veld en hij was het die zo’n 20 minuten voor tijd via een mooie individuele actie de 2-1 binnentrapte. Maar opnieuw slaagde Fortuna er niet in die voorsprong lang vast te houden. Nadat in de eerste helft Baart eenmaal moest vissen, was het nu de beurt aan Willem Jan Thijssen: 2-2.
In de slotfase probeerde Fortuna de winnende treffer nog wel te forceren, maar dat lukte niet meer.