We lezen het nergens in de Limburgse kranten, maar sinds gisteren is Fortuna Sittard officieel haar proflicentie kwijtgeraakt. Dat is weldegelijk wat de KNVB gisteren heeft bekendgemaakt in een fax aan Fortuna Sittard.
Nu is dat op zich geen verrassing, want het was al lang duidelijk dat Fortuna geen sluitende begroting kon indienen voordat de arbitragecommissie het licht op groen had gezet voor het ontslag van enkele dure spelers. En die arbitragezaak dient pas vandaag. En als de arbitragezaak Fortuna in het gelijk stelt, krijgt Fortuna die licentie alsnog.
Tot zover dus geen nieuws. Wat wel verrassend is, is dat alle andere 35 BVO’s wel een licentie hebben gekregen. Sommige van die clubs (waaronder MVV) onder stricte voorwaarden, maar toch. Wat ons verbaast is dat ook Sparta een licentie heeft gekregen, terwijl die club toch in hetzelfde schuitje zit als wij. Ook zij zijn afhankelijk van de uitkomst van een arbitragezaak (die dient volgende week maandag) om spelers te kunnen ontslaan. Toch krijgen de Spartanen wel al een licentie en Fortuna niet. Heeft dat soms met de garanties van de gemeente Rotterdam te maken, die wij in Sittard moeten ontberen?

Bron: Algemeen Dagblad