Fortuna heeft vanavond de voorbereiding met een moeizame 0-1 overwinning bij 2e klasser VV Sittard afgesloten. Gelukkig voor het toegestroomde publiek (circa 700 man) hielden de regenbuien vlak voor het begin van de wedstrijd op. Van een doelpuntenregen was echter totaal geen sprake. Fortuna speelde dan wel constant op de helft van het zeer verdedigend ingestelde VV Sittard, maar tot echte kansen leidde dat niet. Voor rust werd het spel met name gekenmerkt door veel overtredingen en onzuivere passes aan Fortuna-zijde. Achterin werd de bal nog wel redelijk snel rondgespeeld, maar de aanvoer naar de middenvelders en aanvallers verliep te traag en onzorgvuldig. Met rust stond het dan ook nog 0-0.
Proefspeler Michael Lacroix kreeg een kans op rechtsbuiten, maar helaas voor de Belg leek zijn prestatie nergens op. In de eerste 45 minuten konden we hem niet betrappen op een goede actie of voorzet. Zijn snelheid en techniek zijn ook niet bijster overtuigend, waardoor het ons al erg moet verbazen wil deze jongen een contract krijgen in Sittard.

In de pauze wisselde Dekker keeper Budziak, proefspeler Lacroix en Laszló Mészáros. Sten Dreezen, Saladhin Aitjdag en Zarko Grabovac namen hun plaatsen in.
Na enkele minuten wordt Taiwo onrechtmatig tegen de grond gewerkt op het moment dat hij een voorzet van Aitjdag in het doel wil werken. De toegekende strafschop wordt door gelegenheidsaanvoerder Hermans benut waardoor de hatelijke ‘0’ van het bord is.
Kort na de 0-1 countert VV Sittard plots gevaarlijk. Achterin ligt het bij Fortuna helemaal open en een Sittard-aanvaller kan alleen op doelman Dreezen af. Deze redt echter goed, waardoor de gelijkmaker voorkomen wordt.
Fortuna blijft, net als in de eerste helft, constant op de helft van de tegenstander acteren. Door de komst van de lange, sterke Grabovac wordt nu ook vaker de lange bal gehanteerd. Dit resulteert in een aantal kansjes en schoten van afstand. Het doel wordt echter niet meer gevonden, waardoor Fortuna zijn laatste oefenwedstrijd met een overwinning maar alles behalve overtuigend afsluit.

V.V. Sittard – Fortuna Sittard 0-1
49′ Hermans 0-1 (penalty)