Fortuna Sittard heeft gisteravond haar eerste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2002/2003 gespeeld. Traditioneel is die eerste wedstrijd in Munstergeleen tegen SVM.
De wedstrijd was niet te vergelijken met welke SVM-Fortuna van de afgelopen jaren dan ook. Niet qua selectie en ook niet qua speltype.
Fortuna begon in Munstergeleen met Rein Baart op doel, in de verdediging van rechts naar links: Thomas Janssen, Marcel Akerboom, Dario Cagnazzo en Sancak Kaplan. Op het middenveld van rechts naar links: Laszlo Meszaros, Joos van Barneveld, Jochem van der Hoeven (aanvoerder) en Samir El Gaaouiri. Voorin: Harrie Gommans en Georges Tychon.

En dat is natuurlijk even wennen. Wat ook wennen is de manier van spelen. Geen plichtmatig getik zoals we dat vroeger wel eens zagen, maar vol overgave over het veld draven. Dat is dus iets geheel anders, of het ook beter is, moet natuurlijk nog maar blijken.
De eerste helft speelde zich compleet af op de helft van SVM, maar echt gevaarlijk voor de goal wilde het maar niet worden. In de eerste 25 minuten kwam Fortuna niet verder dan een schwalbe van Kaplan….
Daarna scoorde Fortuna driemaal binnen tien minuten. Tychon twee keer en Van Barneveld bepaalden de ruststand op 3-0.
Een aardige opsteker voor Tychon en Van Barneveld, want zij komen terug van langdurig blessureleed.

Na rust kwam er weer een nieuw Fortuna aan de aftrap: Davy Bertjens, Tycho Steegs, Marcel Akerboom, Roeland Geraerts, Sancak Kaplan, Laszlo Meszaros, Dario Cagnazzo, Cliff Hamers, Samir El Gaaouiri, Prince Raycomar en Pascal Averdijk.

Tot onze verrassing zien we Hamers op het veld. We waren toch echt in de overtuiging dat die afgevloeid was. Die tweede helft werd een stuk vermakelijker dan de eerste. En dat kwam voornamelijk door smaakmaker Prince Raycomar. Deze spits liet toch wel een paar leuke acties zien en scoorde ook nog driemaal.
Ook de invalbeurt van Tom Daemen halverwege de tweede helft mocht er zijn. Verder kwamen ook LK3 en Luc Janssen nog in het veld. Uiteindelijk werd het 10-0, omdat ook Cagnazzo, LK3, Averdijk en Daemen nog scoorden.

Al met al was het wel een amusante wedstrijd, maar wat het allemaal waard is zullen we volgende maand wel merken. Als we dan nog bestaan tenminste….