Fortuna Sittard heeft opnieuw een drietal talentvolle jeugdspelers vastgelegd. Eerder dit seizoen legde de club Samir El Gaaouiri, Harrie Gommans, Prince Raicomar en Sten Dreezen al voor langere tijd vast. Nu heeft Fortuna datzelfde gedaan met de tweeling Luc en Thomas Janssen en Laszlo Meszaros.
De achttienjarige gebroeders Janssen uit Echt hebben een contract getekend dat hen voor drie jaar aan Fortuna bindt. Deze twee jongens spelen nu nog in de jeugdrangen van Fortuna.
Dat laatste geldt al niet meer voor Laszlo Meszaros. Deze 23-jarige Hongaarse Nederlander maakte eerder dit seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht van Fortuna. Laszlo is ook een product van de Sittardse jeugdopleiding, maar werd door Verbeek te licht bevonden en weggestuurd. Na omzwervingen in Duitsland en Hongarije bood hij zich eerder dit seizoen weer aan in Sittard. Verel nam hem in de selectie op. Laszlo tekende voor anderhalf jaar met een optie op nog twee jaar.
Door het vastleggen van dit soort jonge Sittardse jongens geeft de club aan waar ze in de toekomst naartoe wil. Het zou natuurlijk de kroon op het werk zijn als Fortuna in staat is om Joos van Barneveld te bewegen zijn volgend seizoen aflopende contract te verlengen. Maar dat zal nog wel niet meevallen….(bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger)