Fortuna heeft de gisteren gehouden spelerspresentatie gebruikt om openheid van zaken te geven over de gevraagde gemeentegarantie voor de lening van vier miljoen gulden (1,8 miljoen euro). Het blijkt dat de gemeente slechts onder voorwaarden garant wil staan voor die lening. De gemeente stelt in grote lijnen twee voorwaarden:

Ten eerste moet Fortuna opzoek naar andere (private) sponsoren. Fortuna moet vijf miljoen gulden (2,3 miljoen euro) additioneel sponsorgeld binnenhalen. Dit om de club enige financiële speelruimte te gunnen, zodat de club niet steeds weer balanceert op de financiële afgrond bij de minste of geringste tegenslag;
Ten tweede moet Fortuna de ingeslagen weg van verdere professionalisering van de organisatie doorzetten, zodat Fortuna over een aantal jaren niet weer in dezelfde situatie verzeild raakt.

Slechts als Fortuna aan beide voorwaarden weet te voldoen, wil de gemeente garant staan voor de lening van vier miljoen gulden. Mommers gaf aan verheugd te zijn met het besluit van de gemeente. Hij is er vast van overtuigd voor half september aan deze voorwaarden te kunnen voldoen. (bron: Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad ).

We zijn benieuwd of Mommers inderdaad in staat is om aan de voorwaarden te voldoen. Met name de eerste voorwaarde (vijf miljoen gulden binnenhalen) zal nog een hele kluif worden. Dit wordt een ware testcase voor Mommers.