Vanmiddag heeft Fortuna Sittard haar eerste van twee oefenduels in Dordrecht winnend afgesloten. Tegen Regionalligist SV Straelen incasseert Felix Dornebusch drie treffers, maar doordat zijn medespelers er vier scoren, blijft Fortuna vandaag tot dusver ongeslagen.

De start van Fortuna is allerminst goed te noemen, want na een handvol minuten nemen de Duitsers de leiding. De scheve situatie wordt echter al gauw rechtgezet. Samy Baghdadi trapt de bal naar de verste paal. Zian Flemming staat op de juiste plek en tikt de bal in doel: 1-1.

Na de gelijkmaker trekt Fortuna het spel naar zich toe en gaat op zoek naar een tweede treffer. Maar die treffer komt er pas als de Duitse doelman in de fout gaat. Als hij de bal wilt wegtrappen schiet hij de bal tegen Sebastian Polter aan, waarna de bal in doel ploft.

Net als Fortuna toont ook SV Straelen veerkracht, want als een vrije trap van richting wordt veranderd door de muur staat het plotseling weer gelijk. 2-2 is tevens de ruststand.

Na rust stelt Baghdadi Mats Seuntjens in staat zijn naam op het scorebord te zetten, waardoor Fortuna weer de leiding neemt. Even later bouwt Flemming de score nog wat uit als hij van afstand de score naar 2-4 tilt.

Voor het uur komen de Duitsers weer dichterbij als de score 3-4 wordt. In het verloop van de wedstrijd probeert Fortuna een vijfde keer te scoren, maar Seuntjens en Flemming lukt het niet een tweede (Seuntjens) of derde (Flemming) doelpunt te scoren. Na 90′ staat 3-4 op het scorebord, waarna het aan de overige selectiespelers is om even goed te doen tegen gastheer FC Dordrecht.

SV Straelen – Fortuna Sittard:
3. N.b. 1-0, Flemming 1-1, Polter 1-2, 25. N.b. 2-2, 2-3 Seuntjens, Flemming 2-4, 58. N.b. 3-4.

Geel: Janssen, Seuntjens.

Fortuna Sittard:
Dornebusch; Rota, Angha, Janssen, Pluijmen (75. Bisschops); Tekie, Flemming, Seuntjens; Baghdadi, Polter, Hansson.