De afgelopen jaren keek menig Fortunees tijdens interlandperiodes met een schuin oog naar het Afrikaanse continent. Daar streed Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo voor zijn volk en vaderland, Kaapverdië.

Sinds dit seizoen heeft Semedo bij Fortuna gezelschap gekregen van een tweede potentiële international, want naast een Nederlands paspoort beschikt Deroy Duarte ook over een Kaapverdiaans paspoort. Tijdens CAN 2021, de Afrika Cup, die in januari werd gehouden in Kameroen gaf de Kaapverdiaanse bondscoach Pedro Leitão Brito ‘Bubista’ de voorkeur aan spelers die ook tijdens de kwalificatie uitkwamen namens ‘Tubarões Azuis’. Maar nu Kaapverdië aan de vooravond staat van een nieuwe reeks kwalificatiewedstrijden voor CAN 2023 (die wordt gehouden in Ivoorkust) is het tijd voor vers bloed.

Één van de nieuwelingen is Deroy Duarte. De 22-jarige middenvelder mag zich melden voor een reeks oefenduels die Kaapverdië eind deze maand afwerkt. Allereerst nemen ‘Os Tubarões Azuis’ het op 23 maart in Orléans op tegen Guadeloupe. Om 20.00 uur trappen beide teams af in het Stade de la Source.

Vanuit Orléans trekt Kaapverdië naar het zuiden, waar het haar tenten opslaat in Murcia. Daar spelen ze op 25 maart om 17.00 uur in de Pinatar Arena tegen Liechtenstein. Die dagen later, op 28 maart, wordt in diezelfde Pinatar Arena om 17.00 uur afgetrapt tegen San Marino.

Het is geen verrassing dat ‘Bubista’ naast Duarte ook Semedo heeft opgenomen in zijn 34-koppige selectie.

Bron: Infor Press / Fortuna Sittard / RTV San Marino / Pinatar Arena