Fortuna Sittard heeft vanavond met 0-7 gewonnen van RKSVN uit Neer. Bij rust was het pas 0-1, maar na de thee liep de teller toch betrekkelijk eenvoudig hoog op.

Tijdens de eerste helft gebeurt er amper iets. Dat wil zeggen; Fortuna doet er alles aan tot scoren te komen, maar een prima doelman staat vaak succes in de weg. Seku Conneh speelt erg onopvallend, waardoor het van andere spelers moet komen. Eén van hen is Jelle van Rijswijk die na een kleine 10 minuten een rebound (schot Lars Gulpen) mooi afrondt.

Pas 10 minuten later krijgt Fortuna haar tweede grote kans. Conneh snijdt door de verdediging, legt mooi af op Jeffrey Vlug, maar hij mist. De rebound wordt door Jordie Briels aan Ramon Voorn geschonken, maar hij trapt op de vuisten van de doelman.

Niet veel later kopt Conneh naast. Maar ook een schot van diezelfde Conneh en een steekbal van Vlug leveren geen resultaat op. Het is pas na rust als Lars Gulpen goed oplet en voor 0-2 zorgt.

Daarna gooit trainer Peter van Vossen zijn elftal door elkaar. Met uitzondering van Glenn Daniels wisselt hij iedereen. En dat levert prompt succes op. Allereerst scoort Marveggio uit de draai 0-3, waarna Bathiri via de doelman hard op de buitenkant van de paal trapt. Uit de corner die volgt scoort Bob Vankan de 0-4.

Een kleine 10 minuten voor tijd kopt Sjoerd Linssen een bal goed terug richting Bob Vankan. De jonge middenvelder scoort meteen zijn tweede doelpunt van de avond. Amper een minuut later wordt Dion Watson in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende penalty wordt door hemzelf verzilverd.

In de slotfase zorgt Zlatko Zejnilovic nog voor 0-7.

RKSVN – Fortuna Sittard 0-7
9. Van Rijswijk 0-1, 58. Gulpen 0-2, 65. Marveggio 0-3, 67. Vankan 0-4, 79 Vankan 0-5, 80. Watson 0-6, 86. Zejnilovic 0-7.