Het heeft een jaar geduurd, maar de Limburgse kranten zijn ook wakker (ook goeiemorgen!): Fortuna zit weer (of beter gezegd: nog steeds) in financiële problemen. In grote lijnen staat er niets nieuws in het artikel ten opzichte van datgene wat Fortuna Online vorige week publiceerde.
Omdat een raadslid uit de school is geklapt over wat er in een vertrouwelijke vergadering is verteld, weten nu ook de kranten dat het financieel niet goed gaat met de club. Duidelijk is dat Fortuna gebaat is bij de ontwikkelingen die de gemeente wil ontplooien in en rondom het Fortuna stadion.
Hoe sterk Fortuna nu echt afhankelijk is van die ontwikkelingen in de Bedrijvenstad ‘Fortuna’ wisten de kranten niet te achterhalen, alhoewel het ontbreken van dat essentiële gegeven de kranten er natuurlijk niet van weerhoudt erover te speculeren (en niet in positieve zin).
Zeker zo interessant is de vraag hoe het feit dat de financiële problemen van Fortuna een rol spelen bij de beslissing om al dan niet bebouwing bij het Fortuna stadion toe te staan, het stemgedrag van de raadsfracties gaat beïnvloeden? Want het is de raad die beslist.
Fortuna Online zal dat in alle rust proberen in te schatten zodra zich daar mogelijkheden toe voordoen.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger