De eerste training zit erop en die laat meteen de transfermolen juist wat harder draaien. Fortuna’s selectie is verre van compleet, maar zit op vinkentouw om drie spelers terug in haar armen te sluiten. En dat is broodnodig om de selectie verder op peil te krijgen.

Één van de spelers waarmee de club verder wilt is Mitchell Dijks. De linksachter tekende half juli een contract voor één seizoen bij Fortuna en diende dat contract uit. Fortuna en Dijks hadden in hun overeenkomst geen optie voorzien, waardoor Dijks vrij is te gaan en te staan waar hij wilt. En Fortuna is vrij om een andere linksachter te zoeken.

In maart zaten club en speler rond de tafel en spraken de wens uit met elkaar door te gaan. Tot een contract voorzien van een natte handtekening kwam het nog niet, maar het lijkt een kwestie van tijd vooraleer Mitchell Dijks weer aansluit bij de selectie van trainer Danny Buijs.

Fortuna contracteerde ondertussen Jasper Dahlhaus die de gehele linkerflank kan bestrijken, maar hij is afkomstig uit de Keuken Kampioen Divisie en heeft nog alles te bewijzen één niveau hoger. Dan is Dijks, mits hij de fitheid van de afgelopen tweede seizoenshelft kan behouden, wellicht een veiliger keuze.

Naast Dijks houdt Fortuna ook de situatie van Siemen Voet in de gaten. Afgelopen seizoen huurde Fortuna Voet van ŠK Slovan Bratislava, maar inmiddels is ook in Slowakije de voorbereiding op het seizoen 24/25 gestart en traint Voet mee met de Slowaakse recordkampioen. En zij willen Voet best van de hand doen, maar verlangen een transfersom. Voet gaat zijn laatste contractjaar in en lijkt niet in de plannen van trainer Boris Kitka voor te komen, al speelde Voet woensdag nog mee tijdens een oefenduel tegen FC Blau-Weiß Linz.


Schoffelt Siemen Voet ook komend seizoen door de Eredivisie?

Op het moment dat zich een club zich voor Voet meldt die een transfersom voor hem op tafel wilt leggen, dan zal ŠK Slovan Bratislava voor de centen kiezen en niet voor Voets carrière.

Oğuzhan Özyakup maakt het trio vol. Ook hij liep uit zijn contract bij Fortuna en is vrij om over te stappen naar een andere club. En ondanks dat er in de Turkse media steeds andere clubs aan Özyakup worden gekoppeld ligt daar zijn voorkeur niet. Hij heeft in het verleden al eens aangegeven zich goed te voelen in Sittard-Geleen, maar raakte afgelopen seizoen geblesseerd. Hij mocht een streep zetten door de wintermaanden, maar kwam sterk terug en leek herboren. Toch miste Özyakup de laatste vier duels door blessureleed.


Oğuzhan Özyakup komt tegen Feyenoord een laatste keer in actie

Tegen het einde van het seizoen gaf Fortuna aan door te willen gaan met Dijks, Voet en Özyakup en lijkt nu door te willen pakken.

Bron: Dagblad de Limburger