Via de officiële website van Sporting Lokeren vernemen we zojuist dat Branislav Ninaj per direct wordt overgenomen door ons eigen Fortuna Sittard. Ninaj is een 24-jarige centrale verdediger met Slowaaks paspoort. Fortuna bevestigde de transfer even later ook op haar website. Ninaj heeft een contract getekend voor drie seizoen met de optie voor nog een seizoen.

Ninaj maakte zijn debuut in het seizoen 2012-2012 voor Slovan Bratislava in de, hoe toepasselijk, Fortuna Liga (hoogste divisie in Slowakije). In de zomer van 2015 werd hij overgenomen door het Belgische Sporting Lokeren. In twee seizoenen tijd kwam hij in totaal veertig keer in actie voor Lokeren. Afgelopen seizoen verhuurde de Belgische club hem voor de winter aan het Turkse Osmanlispor en na de winter aan het Slowaakse MSK Zilina. Ondanks zijn nog een seizoen doorlopende contract mocht Ninaj vertrekken bij Lokeren. Die club begon de competitie gisteren met een 0-4 nederlaag tegen Racing Genk. Ninaj maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Een extra centrale verdediger was de nadrukkelijke wens van de technische staf. Met de komst van de lange (1.91 meter) Ninaj lijkt Fortuna de selectie voor het nieuwe seizoen dan ook rond te hebben. De transferperiode loopt echter nog een aantal weken door en uit ervaring weten we dat het tot de laatste minuten van ‘transfer deadline day’ spannend kan blijven.

Bron: Fortuna Sittard en Sporting Lokeren