Fortuna Sittard en het Turkse Beşiktaş JK gaan samenwerken op het gebied van talentontwikkeling. Beide clubs zijn overeengekomen dat Fortuna voor Beşiktaş JK op zoek gaat naar Turkse talenten in een straal van 100 kilometer rondom Sittard. In de Euregio zijn ongeveer twee miljoen mensen met een Turkse achtergrond woonachtig en daar zitten ongetwijfeld enkele talentvolle voetballers tussen. Sterker nog: de club gaat ongeveer 2.000 jeugdspelers actief volgen in diverse leeftijdscategorieën.

Concreet betekent dit dat tussen 20 januari en 15 maart jongens in de leeftijd van 14-17 jaar en meisjes in de leeftijd van 16-19 jaar worden benaderd om deel te gaan nemen aan selecties die plaats gaan vinden tussen 10 en 12 april. Deze selecties zullen plaatsvinden op de trainingsvelden van Fortuna.

Door een samenwerking met Fortuna aan te gaan probeert Beşiktaş JK te komen tot een verdere professionalisering van hun jeugdwerking. Op deze manier hoopt Turkse club om talentvolle voetballers in een vroeg stadium te ontdekken, te integreren in hun eigen jeugdopleiding in Istanbul en zo te voorkomen dat spelers met een Turkse achtergrond kiezen voor het land waarin ze zijn opgegroeid.

Het voordeel aan de samenwerking voor Fortuna bestaat (initieel) uit hulp die het vanuit Istanbul krijgt bij het verder uitbouwen van haar online fanbase. Het vergaren van klantinformatie en deze kunnen delen met bedrijven is heden ten dage van cruciaal belang om ook je sponsorgroep te kunnen uitbouwen. Zelfs Facebook is er groot mee geworden!

Bron: Beşiktaş JK / Fortuna Sittard