Fortuna Sittard is vanavond op de tweede plaats geëindigd tijdens een minitoernooi in het eigen stadion. Winnaar werd Málaga CF, dat beide wedstrijden won. ‘Team VDV’ werd derde en laatste.

In de eerste halve wedstrijd ging Fortuna met 1-0 onderuit tegen het Spaanse Málaga CF. Tussen beide halve wedstrijden speelden Málaga en ‘Team VDV’ tegen elkaar en die wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de Spanjaarden.

Na het duel van Fortuna met Málaga CF werden strafschoppen genomen. Aan Fortuna’s zijde scoorden Abdelaziz Khalouta, Marco Ospitalieri en Ferry de Regt vanaf de strafschopstip. Omdat ook Málaga een foutloos parcours aflegde, werd om en om een strafschop genomen. Daarin nam Málaga een 4-3 voorsprong, waarna Leon ter Wielen achter de bal wilde gaan staan. Maar daar stak Frank Wiafe een stokje voor en faalde prompt vanaf 11 meter.

Fortuna speelde tijdens de derde halve wedstrijd 0-0 gelijk tegen ‘Team VDV’, een elftal dat bestaat uit werkzoekende profvoetballers die zijn aangesloten bij de Vereinigung der Vertragsfußballsieler, VDV. In de eindfase kreeg Fortuna een buitenkans om op voorsprong te komen, maar Jordie Briels faalde vanaf 11 meter.

Morgen volgt een uitgebreider verslag van het minitoernooi.

Eindstand minitoernooi:

1.   Málaga CF   2-6   +3
2.   Fortuna Sittard   2-1   -1
3.   ‘Team VDV’   2-1   -2