Fortuna Sittard heeft de oefenwedstrijd tegen Jong Racing Genk met 7-0 gewonnen. Vooral voor rust werden de toeschouwers op een wervelende show getrakteerd.

Fortuna begint sterk aan de partij en neemt het middenveld in handen. Racing Genk, met alleen Elyaniv Barda en Torben Joneleit uit de A-kern present, heeft het moeilijk tegen de fysiek sterkere Sittardenaren. Vooral de linksback van de Limburgers zal vannacht nog vaak aan Anthony di Lallo terugdenken. Keer op keer is de Waal zijn tegenstander te snel af en bij zijn eerste de beste voorzet is het meteen prijs. Hij biedt Taner Taktak een niet te missen kans. Thibaut Courtois is kansloos bij Taktaks kopbal: 1-0.

Een moment later flitst di Lallo wederom langs zijn tegenstander en levert de bal af bij Taktak. Hij speelt Demba Traoré in welke op zijn beurt de bal bij Charlie Van den Ouweland bezorgt. Helaas besluit de middenvelder in de ballenvanger.

Identieke situatie enkele minuten later. Di Lallo geeft een afgemeten voorzet op Taktak: 2-0

Het wordt een eentonig verhaal, want bij het derde doelpunt is de oud-MVV’er wederom betrokken. Ramon Voorn geeft een steekbal die verkeerd wordt beoordeeld door de doelman van Racing Genk. Di Lallo wipt de bal over de doelman en maakt er 3-0 van.

Ook Courtois maakt geen sterke indruk, want bij een voorzet van Taktak tast hij behoorlijk mis. Voor Traoré een koud kunstje om de bal in het verlaten doel te koppen. Als de scheidsrechter voor rust blaast, zoeken de Fortunezen onder een klaterend applaus de kleedkamers op.

De tweede helft neemt Fortuna wat gas terug, al wordt het wel nog snel 5-0. Van den Ouweland gooit ver in, Grabovac verlengt tot aan de tweede paal en Rick Geenen schiet binnen. Een beproefd recept, maar klaarblijkelijk nog niet doorgedrongen tot in Genk.

Na rust krijgen ook andere spelers een mogelijkheid om speelminuten te pakken. Eén van hen is Paul Voss, die doorloopt op een steekbal van Van den Ouweland. Courtois komt uit, maar tevergeefs. Voss trapt de 6-0 binnen.

Van den Ouweland speelt erg goed, bij vlagen goddelijk, en tekent zelf voor de 7-0. Een terechte beloning voor de draaischijf van het huidige Fortuna.

Al met al een prima wedstrijd, maar laten we niet te overmoedig worden. Het conditiepeil van Racing Genk liet nog wat te wensen over en men had de tweede garnituur naar Obbicht gestuurd. Desondanks een mooie opsteker voor het keurkorps van Roger Reijners.

Fortuna Sittard – KRC Genk:
1-0 Taktak, 2-0 Taktak, 3-0 di Lallo, 4-0 Traoré, 5-0 Geenen, 6-0 Voss, 7-0 Van den Ouweland.

Fortuna Sittard:
Grootaers; Geenen (Öcal), Facenna, Grabovac, Vanek (Kotbani); Simone, Voorn (Villareal), Taktak (Garlisi), Van den Ouweland (Halim); Traoré (Voss), di Lallo (Rychlik).