Het dameselftal van Fortuna Sittard heeft vanmiddag promovendus FC Gelre een ongenadig hard pak op de broek gegeven. In een zéér eenzijdig duel werden de dames met maar liefst 12 – 1 huiswaarts gestuurd.

De middag begint heel goed als Annika Pluijmen bij zowat de eerste de beste aanval de bal tegendraads achter de Gelderse doelvrouw schiet. Niet veel later is het de beurt aan topschutter Liv Aerts. Eén van de mooiste doelpunten komt op naam van Jessica Sibilja. Zij schiet de bal van grote afstand middels een volley onhoudbaar in doel.

Dat is ongetwijfeld tegen het zere been van Shirley Kocacinar. Op aangeven van Liv Aerts neemt ze de bal mooi aan, draait van haar tegenstander weg en plaatst de bal in het hoekje: 4 – 0.

Maar als Shirley scoort, dan moet Liv ook scoren en laat binnen de 25 minuten het net een vijfde maal bollen. De tegenstander uit Wehl weet totaal niet wat hen overkomt en wordt vol-le-dig van de mat gespeeld. Fortuna speelt een aantal versnellingen hoger en geeft de dames een lesje in de voetbalsport.

Fortuna’s zesde treffer wordt gescoord door Jiska Theunissen die vandaag Colette van Aalst vervangt. Shirley Kocacinar lijkt via een lob de bal in doel te schieten, maar deze ketst via de deklat terug het veld in. Jiska is goed naar binnen gekomen en trapt haar eerste treffer van het seizoen voor ‘Dames 1’ tegen de netten.

Amper een minuut later herhaalt ze dat en tilt de stand naar 7 – 0. Op slag van rust dikt Shirley Kocacinar aan tot 8 – 0.

Na rust lijken de Fortuna Dames het wel te geloven. Het duurt een hele tijd voordat ook Vera Wanrooij kan scoren: 9 – 0.

Ongelofelijk maar waar: FC Gelre weet óók te scoren. Uit een sporadische aanval redt Fabiënne Speldekamp de Wehler eer. Dubbele cijfers worden uiteindelijk op het bord gebracht door de goalgetter van het belofteteam Mariëlle Janssen.

In de slotfase weet ook Liv Aerts nog een keer te scoren. Ze snelt met de bal aan de voet om enkele tegenstanders en de doelvrouw heen en trapt kruislings binnen. Middels een lob van Annika Pluijmen komt de eindstand op het bord: een onwaarschijnlijke 12 – 1!

Volgende week spelen de dames op het Huissense kunstgrasveld van RKHVV. Verleden seizoen werd aldaar nog met 3 – 2 verloren. Benieuwd of ditmaal wel met punten huiswaarts kan worden gekeerd. Voor de geïnteresseerden: het complex van RKHVV is een echte aanrader. Prachtig complex en dito tribune.

Fortuna Sittard – FC Gelre:
4. Annika Pluijmen 1 – 0, 9. Liv Aerts 2 – 0, 15. Jessica Sibilja 3 – 0, 22. Shirley Kocacinar 4 – 0, 24. Liv Aerts 5 – 0, 35. Jiska Theunissen 6 – 0, 36. Jiska Theunissen 7 – 0, 45. Shirley Kocacinar 8 – 0, 57. Vera Wanrooij 9 – 0, 65. Fabiënne Speldekamp 9 – 1, 84. Mariëlle Janssen 10 – 1, 85. Liv Aerts 11 – 1, 90. Annika Pluijmen 12 – 1.

Fortuna Sittard:
Katja Demacker; Jessica Sibilja, Glynis Vromen, Loes Plantaz, Sharon Zagar; Charlotte Schings, Vera Wanrooij, Annika Pluijmen; Jiska Theunissen (63. Mariëlle Janssen), Shirley Kocacinar (82. Madelon Dohmen), Liv Aerts.

Geel: Loes Plantaz