Vanmiddag hebben de dames van Fortuna Sittard een gelijkspel behaald tegen de souvereine koploper Ter Leede. De dames uit de bollenstreek hadden deze competitie pas éénmaal puntverlies geleden en liepen vanmiddag dus voor een tweede maal averij op.

In de wedstrijd die werd gespeeld op sportpark Roodemolen te Sassenheim opende Ter Leede de score via een doelpunt van Michelle Vrieling. Niet veel later tekende Shirley Kocacinar voor de Sittardse gelijkmaker. Na de rust kwam Fortuna op voorsprong via Liv Aerts, maar Jill Wilmot maakte in de slotfase nog gelijk.

Een overwinning was natuurlijk mooi geweest, maar een gelijkspel mag zeker verdienstelijk worden genoemd. Hierdoor weet Ter Leede namelijk wederom niet te winnen van Fortuna. Immers, op 20 september 2000 wist Fortuna de Sassenheimers na sudden-death met 1-2 te kloppen in het nationale bekertoernooi.

Door het gelijke spel zakken de Fortuna Dames naar de tiende plek in de rangschikking. Concurrent RCL won bij Ste.Do.Co. en steekt de Sittardse dames aldus voorbij. Mede-concurrenten RKHVV en Oranje Nassau speelden beide gelijk en bijven binnen het bereik staan van Fortuna.

Zaterdag aanstaande spelen de dames thuis tegen Be Quick ’28. De Zwolsche dames verloren vanmiddag met 0-1 van The Knickerbockers en nemen de voorlaatste plek in de stand in. Zij haalden amper drie punten uit negen duels, maar mogen desondanks niet worden onderschat. De wedstrijd zaterdag aanstaande wordt gespeeld op het sportcomplex van SVM aan de Burgemeester Smeetsstraat 1 te Munstergeleen. Aanvang 17.00 uur.