Vanmiddag heeft het dameselftal van Fortuna Sittard met 1-4 de maat genomen van het Amsterdamse Buitenveldert. Hiermee komen de dames alleen qua punten dichter bij de tweede plaats. Concurrent voor die tweede plaats, Saestum, won namelijk ook haar wedstrijd en wipt in het klassement over Buitenveldert.

In een beginfase waarin Fortuna de bovenliggende partij is scoort aanvoerster Vera Wanrooij al gauw de 0-1, na een voorzet van Annika Pluijmen. Na dat doelpunt probeert Buitenveldert iets terug te doen, maar de lat staat de gelijkmaker in de weg.

Nadien neemt Fortuna het commando weer over en na een kleine 20 minuten spelen scoort Nancy Kisters Fortuna’s tweede doelpunt. In het tweede deel van de eerste helft is Fortuna stukken beter dan haar Amsterdamse opponent en na 40 minuten drukt Fortuna het veldoverwicht uit in een derde doelpunt via Colette van Aalst.

Na rust probeert Buitenveldert terug in de wedstrijd te komen, maar alle Amsterdamse hoop lijkt te zijn vervlogen als Colette van Aalst de 0-4 aantekent.

In een poging de eer te redden zet Buitenveldert aan voor een stevig offensief en raakt hierbij de lat, maar na een tiental minuten weet Fortuna zich daar onderuit te voetballen. Toch lukt het Buitenveldert om nog een doelpunt te scoren. Na een lichte overtreding van Mayke Ploemen geeft de scheidsrechter Buitenveldert een strafschop welke door Joyce Overkleeft wordt benut.

In de slotfase treffen Vera Wanrooij en Liv Aerts nog de lat, waardoor de eindscore nog hoger had kunnen uitvallen.

Buitenveldert – Fortuna Sittard:
8. Vera Wanrooij 0-1 , 18. Nancy Kisters 0-2, 40. Colette van Aalst 0-3, 50. Colette van Aalst 0-4, Joyce Overkleeft 1-4.