Daar waar de Fortuna heren deze week vrijaf hadden vanwege het interlandweekend, moesten de dames deze zaterdagmiddag wel aantreden. Op het sportpark in Munstergeleen was hekkensluiter Ste.Do.Co de tegenstander van onze geel/groene trots. Volgens de fans van Willem II is het altijd lastig als de hekkensluiter op bezoek komt, maar onze dames rekenen vanmiddag vakkundig af met die Brabantse wijsheid.

De ijzige kou van vandaag, althans de gevoelstemperatuur, heeft zijn weerslag op het aantal aanwezige supporters. Dat belet de TGV overigens niet om een poging te wagen de spaarzaam opgekomen fans vakkundig uit te roken. De Fortuna Dames zijn vanaf het begin eigenlijk heer en meester, maar het eerste kwartier staat het vizier nog niet geheel precies afgesteld. Grote kansen zijn er voor Shirley Kocacinar en Liv Aerts (tweemaal).

Nadat men eenmaal is warmgedraaid gaat het opeens snel en is de wedstrijd feitelijk binnen drie doldwaze minuten beslist. In de 15e minuut maakt Shirley de 1-0 en nog diezelfde minuut is het Liv Aerts die de 2-0 aantekent. Een dikke minuut later is het Colette van Aalst die het Sittardse feestje compleet maakt en Fortuna op een comfortabele 3-0 voorsprong zet.

Na de 3-0 controleert Fortuna de wedstrijd eenvoudig en geeft eigenlijk geen kans weg. Meest opvallend voorval is de open sollicitatie van elftalleider Theo Bouwhuis naar de rol van Capo. Aan zijn vraag voor ‘handjes’ wordt trouw gehoor gegeven. Helaas voor Theo moet hij zich wel nog even gaan verdiepen in de begeleidende tekst, maar krijgt hij desondanks een dikke voldoende voor zijn poging.

Als na de rust de TGV-rook is opgetrokken kunnen we ons gaan opmaken voor de tweede helft. Die heeft eenzelfde verloop als de eerste helft. In de 51e minuut scoort Shirley de 4-0 en een minuut later maakt Liv de 5-0.  In het laatste kwartier wordt het ook nog 6-0 door een doelpunt van Nancy Kisters, vooraleer Ste.Do.Co de kans krijgt om de sportieve eer te redden door de eindstand op 6-1 te bepalen. Na afloop worden de aanwezige supporters bedankt vooraleer eenieder de warme kleedkamer, kantine of auto opzoekt.

Fortuna Sittard – Ste.Do.Co.:
15. Shirley Kocacinar 1-0, 16. Liv Aerts 2-0, 17. Colette van Aalst 3-0, 51. Shirley Kocacinar 4-0, 52. Liv Aerts 5-0, 75. Nancy Kisters 6-0, Danielle Vermeulen 6-1.