Na het vastleggen van Loreintz Rosier eerder vandaag, tekent ook Alen Halilović een contract in Sittard. De 29-jarige aanvallende middenvelder speelde het afgelopen seizoen in zijn vaderland bij HNK Rijeka.

Halilović begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb. De technisch begaafde speler werd destijds een grote toekomst toegedicht. Zo debuteerde hij al op zestienjarige leeftijd voor het nationale elftal van Kroatië. Ter onderstreping van zijn talent, plukte FC Barcelona Halilović op achttienjarige leeftijd weg in Kroatië, maar doorbreken in Barcelona lukte niet.

Hij speelde wel een seizoen in de Primera División op huurbasis bij Sporting Gijón.

Na twee seizoenen in Spanje, verhuisde Halilović naar Duitsland, waar hij tekende bij Hamburger SV. In de Bundesliga kon hij op twintigjarige leeftijd ook niet doorbreken. Opnieuw volgde een verhuurperiode in de Primera División bij UD Las Palmas.

Na twee seizoenen onder contract bij Hamburger SV, stapte Halilović over naar AC Milan. Milan verhuurde hem tweemaal. Eerst aan Royal Standard de Liège en vervolgens aan SC Heerenveen. In het seizoen 2019/20 speelde Halilović dus al eens in de eredivisie.

Op het einde van dat seizoen verliet Halilović SC Heerenveen en ook AC Milan. Even later dook hij op in het Engelse Championship. Eerst bij Birmingham City FC en daarna bij Reading FC.

Afgelopen seizoen keerde hij terug naar Kroatië, om zijn carrière te herlanceren bij HNK Rijeka. Het werd geen succes want na een half seizoen verscheurde hij er zijn contract. Sindsdien zit Halilović zonder club.

Nu geeft Fortuna Halilović een nieuwe kans. Fortuna zocht na het vertrek van Doğan Erdoğan en ook Kristijan Bistrović versterking voor het middenveld.

Halilović tekent een contract tot de zomer van 2024 met een optie op nog twee seizoenen.

Bron: Fortuna Sittard