Fortuna Sittard heeft – vooruitlopend op de aankondiging van de licentiecommissie van de KNVB – bekend gemaakt dat de club opnieuw 64 punten heeft gescoord in de meest recente toetsing (november 2014) van het financieel rating systeem. Kortom, Fortuna Sittard is opnieuw ingedeeld in categorie 1: onvoldoende.

Voor de tweede maal op rij is Fortuna Sittard aangenaam verrast door deze uitkomst. Fortuna had net als bij de vorige toetsing verwacht 76 punten te scoren, hetgeen ruim voldoende zou zijn geweest voor een categorie 2 notering. Het twistpunt is aanvullende informatie aangaande de begrotingdiscipline voor het seizoen 14/15. In november kon Fortuna niet aantonen dat de begroting sluitend was; ondertussen kan Fortuna dat wel. Helaas wenst de licentiecommissie die aanvullende informatie niet mee te wegen en baseert de commissie zich alleen op informatie die op 1 november op tafel lag.

Sinds Fortuna Sittard voor het eerst in categorie 1 beland is, is dit het zesde opeenvolgende meetmoment waarop Fortuna in categorie 1 zit. Daar komt ongeacht de score bij het volgende meetmoment een zevende maal bij (een club moet namelijk tweemaal op rij 65 of meer punten scoren om te promoveren naar categorie 2 of 3). Staat de teller op negen, dan kan de KNVB overgaan tot maatregelen.

Voor Fortuna zijn de druiven zuur, want de zweem van financiële chaos blijft al dan niet terecht rond de club hangen, hetgeen niet helpt bij het uitbouwen van de club. Fortuna verwacht bij de komende meeting weldegelijk 65 of meer punten te scoren.

Bron: Fortuna Sittard