Afgaande op een bericht op de Griekse sport-website Sport24, heeft Fortuna overeenstemming bereikt met de Griek Dimitrios Siovas. De 33-jarige linksbenige centrale verdediger zou een contract tot het einde van het seizoen gaan tekenen.

Van 2008 tot medio 2012 staat Siovas onder contract bij het Griekse Panionios. Tussendoor wordt hij een half jaartje verhuurd aan Ionikos Nikeas. De linksbenige verdediger heeft blijkbaar indruk gemaakt want het grote Olympiakos Piraeus neemt hem in de zomer van 2012 over en niet veel later debuteert Dimitrios voor het Grieks nationaal elftal. In de periode tot en met september 2020 komt Siovas in totaal twintig keer in het veld voor de nationale ploeg en scoort daarin één keer.

Voor Olympiakos komt Siovas in de periode tussen 2012 en 2017 ruim honderd keer in actie, onder andere in de Champions League. In de winter van 2017 verhuren de Grieken hem aan het Spaanse CD Leganés, dat hem in de zomer van 2017 definitief overneemt. In Spanje komt Siovas in de drie daarop volgende seizoenen tot ruim honderd wedstrijden in La Liga. Na de degradatie in 2020 maakt hij de overstap naar SD Huesca. Ook die ploeg degradeert en aangezien Dimitrios geen trek heeft in een verblijf in de Spaanse tweede klasse, laat hij zijn contract ontbinden. Een gewenste nieuwe werkgever wordt niet gevonden waardoor Siovas sinds de zomer van 2021 zonder club zit.

Als we de media mogen geloven was Siovas recent dichtbij een transfer naar het Saudische Al-Raed en werd hij aangeboden bij en in gesprek met een aantal Spaanse clubs. Uiteindelijk is het oud-ploeggenoot Andreas Samaris die hem overtuigt om naar Sittard te verkassen. Met Samaris speelde Siovas eerder samen bij Panionios en Olympiakos.

De transfer is door Fortuna nog niet officieel bevestigd, dus definitief is de komst van Siovas nog niet. Fortuna heeft op het moment van schrijven nog iets meer dan 31 uur de tijd om de selectie te versterken voordat het volgende week aan het belangrijke slot van de competitie begint.

Bron: Sport24