Fortuna Sittard heeft Claudio Braga aangesteld als het nieuwe hoofd van de jeugdopleiding. Braga is een 42-jarige Portugees die al circa 20 jaar actief is in Nederland. Hij werkte in de jeugdwerking van Excelsior (drie seizoenen), Sparta Rotterdam (in totaal zes seizoenen), Feyenoord (twee seizoenen), PSV (drie seizoenen) en FC Utrecht (een seizoen). Kortom, in totaal heeft Braga vijftien seizoenen ervaring in jeugdopleidingen in Nederland.

Tussendoor was hij in zijn thuisland assistent-trainer bij Vitoria Setubal en hoofdcoach van Santa Clara. De afgelopen twee jaar trainde hij twee amateurclubs in Nederland (FC ‘s Gravenzande en VV Nieuwerkerk).

De (lange termijn) ambities van Fortuna wat betreft de jeugdopleiding zijn groot: een van de beste jeugdopleidingen van Nederland (of zelfs Europa) uitbouwen. Braga moet daar – mede – gestalte aan gaan geven. Kortom, ben je een jonge speler uit de regio met profvoetbalambities? Houd Fortuna Sittard goed in de gaten.

Braga tekent een contract voor een seizoen. We gaan er vanuit dat dat bij goed functioneren verlengd wordt, want Fortuna’s ambities realiseer je niet in een seizoen. Fortuna zal nog twee personen aanstellen die onder leiding van Braga gaan werken aan de jeugdopleiding. Braga zelf legt verantwoording af aan directeur voetbal Mustafa Aztopal.

Bron: Fortuna Sittard