Fortuna Sittard heeft haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 0-6 gewonnen van SVM. De ruststand was hierbij 0-4.

Fortuna startte de oefencampage met een bijna fitte selectie. Samir El Gaaouri (de misschien beoogde opvolger in de spits van Ronald Hamming) had last van een lichte knieblessure, opgelopen bij de training van donderdag. Ook Harrie Gommans is nog altijd herstellende van een knieblessure. David Klimek en Jo Geerinckx konden geen speelminuten maken, maar ten opzichte van vorig jaar is hier weinig nieuws.

In de opstelling zagen een we een behoorlijk ervaren verdedigingslinie. In het doel stond Rein Baart en de verdediging bestond uit Marcel Akerboom, Paul Janssen, Jochem van der Hoeven (met gebandeerde hand) en Bart Meulenberg. Op het middenveld stonden Georges Tychon, Tom Daemen, Dario Cagnazzo en Geert Brusselers. In de aanval speelden tenslotte Joos van Barneveld en Prince Rajcomar.

In een redelijk goed bezochte wedstrijd kwam Fortuna Sittard maar langszaam op gang tegen SVM. Pas na twintig minuten werd de score geopend door een fraai krulballetje van routinier Geert Brusselers. Ondanks dat Fortuna langszaam op gang kwam zag het combinatievoetbal er wel aardig uit. Dit leidde echter niet tot grote kansen aangezien de voorzetten van de zijkanten meestal niet aankwamen of de schoten van afstand geen richting hadden. De 0-2 werd makkelijk binnengeschoten door Prince Rajcomar, die het de hele wedstirjd moeilijk had tegen de fel verdedigende SVM-verdediging. Een minuut later werd het nog 0-3 door een eigen doelpunt van SVM en even later scoorde Prince zijn tweede van de avond om zo de ruststand op 0-4 te zetten.

Na de pauze kwamen er gelijk drie nieuwe spelers van Fortuna op het veld. Roeland Geraets viel in voor Marcel Akerboom, Tycho Steegs voor Bart Meulenberg en Laszlo Meszaros (sinds lange tijd weer terug) kwam in het veld voor Tom Daemen. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwamen de twee nieuwelingen van de selectie in het veld. Robin Roberts verving Jochem van der Hoeven in de verdediging en Dave Joosten verving Dario Cagnazzo op het middenveld.

Er werd ook nog twee keer gescoord in de tweede helft. Eerst ronde Joos van Barneveld de mooiste aanval de avond op fraaie wijze af en even later kon de ook nog ingevallen Mauro Simone de 0-6 in de netten jagen. Nadat ook nog de tweelingbroertjes Janssen in het veld waren gekomen zagen we nog dat de lange Robin Robert misschien wel eens wat gevaar met zich mee kan brengen met corners (in positieve zin). Voor de rest was de tweede helft niet echt het aanzien waard, maar het is nog maar de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. En wie weet wat we nog van deze ploeg kunnen verwachten.

Statistieken:

SVM-Fortuna Sittard 0-6 (0-4). Doelpunten: Rajcomar (twee), Brusselers, Van Barneveld, Mauro, eigen doelpunt.

Fortuna: Baart, Akerboom (46. Geraerts), Van der Hoeven (62. Roberts), P. Janssen (81. L. Janssen), Meulenberg (46. Steegs), Tychon (81. T. Janssen), Daemen (46. Meszaros), Cagnazzo (62. Joosten), Brusselers, Van Barneveld, Rajcomar (69. Simone).