Grimsby speelde de eerste echte serieuze wedstrijd in de voorbereiding. Ze speelden tegen het uit de Schotse Premier League gedegradeerde St. Mirren. Het werd een teleurstellende 0-0. Manager Lennie Lawrence stelde Jeffrey niet op en hij mocht ook niet invallen. De manager was niet tevreden over de spitsen die hij wel opstelde, gezien zijn volgende uitpraak: “It doesn’t matter whether it’s a friendly or not, you’ve got to put the ball away when the chances come along – otherwise it will cost you”. Tja, stel Jeffrey dan ook gewoon op vent, dan heb je dat probleem ook niet (bron: Jailhouse Rock)!

Third Division Oxford United ging op bezoek bij Conference ploeg Farnborough Town. De manager van Oxford eiste niets anders dan een afslachting van de amateurs, maar dat bleek niet mee te vallen. The “U” wonnen slechts met 2-1. Slechts de betere conditie zorgde ervoor dat Oxford in de slotfase de winst naar zich toe kon trekken. Phil Gray startte in de basis, maar als de betere conditie van Oxford de doorslag heeft gegeven, moet ie haast wel ergens halverwege gewisseld zijn! De manager was “not amused”. Toen de spelers na afloop het veld afwilden gaan, stuurde hij ze terug. Ze moesten in de middencirkel gaan zitten en daar kregen ze nog een 10 minuten durende preek. Een heuse “Pim Verbeek” schoolmeester preek dus voor Fat Phil
(bron: Yellows Online)!

De Rangers openden afgelopen zaterdag de competitie uit tegen Aberdeen. Een zwaar beladen duel uiteraard, want wie herinnert zich de schandalige overtredingen van Ricksen van vorig seizoen tegen Aberdeen niet meer? Opnieuw werd de wedstrijd ontsierd (of opgefleurd!!) met enkele schandalige overtredingen, maar Ricksen hield zich afzijdig. Hij speelde negentig nuttige minuten, zou hij dan toch geleerd hebben? Hoe dan ook, de Rangers wonnen simpel op Pittodrie met 3-0. Iets wat de laatste jaren niet meer was voorgekomen. Een goeie start dus voor Ricksen en zijn kornuiten (bron: Follow Follow)!