In Engeland nadert de competitie nu ook met rasse schreden. De oefenwedstrijden worden serieuzer en als je een basisplaats wil afdwingen moet je nu goed spelen. Jeffrey, Gray en McLeod kwamen alle drie in actie.

Scunthorpe – Grimsby Town 1-4

The Mariners speelden de traditionele oefenwedstrijd tegen local rivals Scunthorpe (third division), zeg maar de SVM-Fortuna van Grimsby. Manager Lawrence had al voor de wedstrijd gezegd dat zijn basisopstelling in deze wedstrijd indicatief zou zijn voor de competitie. Zaak dus om in de basis te staan voor Jeffrey en verhip: hij stond in de basis!
Michael beschaamde het vertrouwen van de manager geenszins, want hij speelde uitstekend (zie actiefoto) en scoorde de 0-2. De manager zei hetvolgende over Michael: “I think that is Michael Jeffrey’s best game since I’ve been at the club”. Jeffrey heeft zich dus duidelijk in de basis gespeeld bij Grimsby. Tja, het moet natuurlijk ook niet veel gekker worden: Jeffrey scoort doelpunten voor de winterstop (bron: Official Site Grimsby Town)!

Kingstonian – Oxford United 2-4

Ook Oxford speelde een serieuze oefenwedstrijd tegen conference team Kingstonian (één divisie lager dan Oxford). Met Gray in de basis won Oxford met 4-2. Maar zo simpel als de uitslag doet vermoeden was het niet, want bij rust leidde Kingstonian met 2-1. Dat verleidde de manager weer tot “Pim Verbeek methoden” in de rust. Eerst een donderspeech en dan na vijf minuten moesten de spelers alweer het kleedlokaal uit om nog wat extra te trainen op het veld…..
Fat Phil maakte dat al allemaal niet meer mee, want na 35 minuten moest hij al het veld verlaten. Dat ziet er niet goed uit voor Phil (bron: Official Site Oxford United)!

Forres Mechanics – Forfar Athletic 1-5

Voor Andy Mcleod en zijn maatjes viel er weinig eer te behalen tegen Scottish third division Forfar Athletic. De Can Can’s kregen met 5-1 voor de broek. Andy McLeod startte in de basis, maar werd na 52 minuten gewisseld. Toen was de tussenstand nog slechts 1-0 voor Forfar, na zijn vertrek ging het dus duidelijk mis! De nederlaag was enigszins geflatteerd, want Forres raakte tweemaal de paal. Maar toch, het verschil tussen het laagste profniveau en het hoogste amateurniveau is redelijk groot (bron: Forres Gazette).