Rothes – Forres Mechanics 2-5

4 Augustus stond bij iedere voetballiefhebber natuurlijk al lang rood aangekruist in zijn/haar agenda: start Scottish Highland League! En inderdaad, de kop is eraf. Forres Mechanics, de club van Andy McLeod ging op bezoek bij Rothes. Eén van de vele derby’s die de Can Can’s dit seizoen zullen spelen. Het ambitieniveau van Forres is fors opgeschroefd. Vorig seizoen werden ze zevende in de competitie en dat moet dit seizoen duidelijk beter. Nou, dat heeft Rothes geweten! Middels twee treffers van Andy Mcleod wonnen de Can Can’s met 5-2 op Mackessack Park. De vraag blijft natuurlijk, is Forres zo goed of Rothes zo slecht? We zullen het volgen (bron: Football News )!

Glasgow Rangers – Livingston 0-0

De Rangers hebben geen goed vervolg kunnen geven aan de 3-1 overwinning uit bij Aberdeen vorige week: 0-0 thuis tegen promovendus Livingston. Puntverlies dus tegen een kleine club. Tja, dat soort puntverlies was nu juist de reden waarom Rangers vorig seizoen Celtic niet kon bijhouden… De 47.805 blue noses zagen 90 minuten éénrichtingsverkeer, maar het plucky Livingston beet goed van zich af. Ze kregen zelfs de beste kans van de wedstrijd, maar de paal verhinderde succes. Ricksen speelde 90 minuten op de rechtsback positie. Hij speelde onopvallend want hij had weinig te doen. Hij had zelfs zo weinig te doen, dat hij niet eens een schandalige overtreding kon maken die in aanmerking voor geel zou kunnen komen. Nee, een dag dus om snel te vergeten (bron: Official Site Glasgow Rangers ).

Grimsby Town – Huddersfield 0-2

Aan de ongeslagen reeks tijdens de oefencampagne van de Mariners kwam een abrupt einde tegen Huddersfield dat uitkomt in de second division (een divisie lager dus dan Grimsby). Een zware dobber voor de fans, die na de makkelijke 4-1 overwinning op Scunthorpe eerder deze week vertrouwen hadden gekregen in de goede afloop van het seizoen. Alhoewel de 2-0 overwinning van de Terriers niet echt terecht was, kon Grimsby geen moment duidelijk maken dat ze een divisie hoger spelen dan de tegenstander. Voor Jeffrey viel er in eerste instantie ook al niet veel te lachen. Zijn goede optreden tegen Scunny, leverde hem geen basisplaats op. Manager Lawrence koos voor Allen in de basis. Die zakte gelukkig door het ijs, waardoor Jeffrey na rust mocht invallen. Volgens de fans was hij één van de weinige lichtpuntjes van de middag: “Jeffrey continued from where he left off at Scunthorpe.” Wat dat betreft kwam de nederlaag op een goed moment. De manager heeft kunnen zien dat deze startopstelling toch niet ideaal is, Jeffrey liet zien dat hij een goed alternatief is (bron: Official Site Grimsby Town ).

Oxford United – Crystal Palace 1-1 Oxford won met 5-4 na penalty’s

Bij Oxford hingen dit weekend de vlaggen uit: het nieuwe stadion werd dan eindelijk geopend! Later zullen we nog wel eens terug komen op de ellende die de U’s hebben moeten doorstaan om het nieuwe stadion te kunnen realiseren. Hoe dan ook, het stadion is genoemd naar de huidige voorzitter (Firoz Kassam) die zich er persoonlijk sterk voor heeft gemaakt dat het stadion afkwam. Het stadion heet dus (en schrik nu niet): het Kassam Stadion (stel je voor dat ons stadion het Cor Nijpels stadion zou heten, dan is het W&P stadion nog niet eens zo’n gekke naam!!). De eerste wedstrijd in het nieuwe stadion was de jaarlijks terugkerende Bill Halsey Memorial Game. Dit jaar was Crystal Palace de tegenstander. De wedstrijd stelde niet zoveel voor, waardoor het publiek zich meer ging bezig houden met het testen van de akoestiek van het nieuwe stadion. Na een half uur stelden ze tevreden vast dat de anti-Swindon songs het bijzonder goed deden in het Kassam stadion. In het laatste kwartier scoorden beide elftallen ieder eenmaal. Na rust gebeurde er hoegenaamd niks. We noteren een stevige onweersbui en David Hopkin (voormalig speler van Leeds en Bradford, nu speler van Crystal Palace maar toch vooral bekend vanwege het ontbreken van voortanden in zijn gebit…) kreeg de twijfelachtige eer als eerste de bal het stadion uit te jagen. Niet zo moeilijk want achter één doel is nog geen tribune. Het eindigde 1-1 en dat kan niet, want er was ook nog een heuse trofee te winnen: de Bill Halsey memorial trophy. Ja, ja penalty’s dus en die nam Oxford beter dan Palace. Alweer een trofee dus om in de overvolle pronkkamer (not!) van Oxford te plaatsen.

Phil Gray? Die zat 120 minuten lang hoofdschuddend op de bank te kijken naar de wel erg lange rijen voor de snackbars in het stadion. Dat moet en kan duidelijk beter volgens horeca specialist Gray (bron: Official Site Oxford United ).