Zoals bekend heeft onze speciale “Fish and Chips” correspondent Alan Hansen zijn vacantie gebruikt om een tour door Europa te maken op zoek naar oud-Fortunezen.
Na lang zoekwerk vond hij zowaar drie oud-Fortunezen die na hun periode bij Fortuna compleet in de vergetelheid geraakt waren. Tijdens zijn verblijf in Duitsland liep hij zomaar tegen Dorel Zegrean op! Dorel speelde het afgelopen seizoen in de Oberliga bij Dynamo Berlin! Maar Hansen trok verder en in Roemenië kwam hij een andere Roemeense oud-Fortunees tegen: Alin Banceu! Alin speelt momenteel bij Nacional Boekarest. Nou ja speelt, net als bij Fortuna brengt hij ook daar de meeste tijd door op de reservebank…
Terug op de hem vertrouwde Britse Eilanden deed hij nog een ontdekking: Andy McLeod leeft ook nog! Na zijn vertrek uit Sittard speelde Andy voor Ross County, Brora Rangers en het afgelopen seizoen voor Wick Academy. Komend seizoen komt hij uit voor Forres Mechanics. Nou ja het niveau is om te huilen (vergelijkbaar met eerste klasse amateurs in Nederland). Het zal dus wel goed aansluiten bij zijn niveau….
Uiteraard zullen we de belevenissen van McLeod in de Scottish Highland League gaan volgen in de rubriek Fish and Chips.