Het Nederlandse team van werkzoekende spelers is op het gelijknamige toernooi als derde geëindigd. Werd op de eerste wedstrijddag nog met 3-0 gewonnen van een Engelse selectie, dag twee verliep minder voorspoedig.

Onder het toeziend oog van afgevaardigden van meer dan 15 clubs werd allereerst met 1-1 gelijkgespeeld tegen een team uit Portugal. Het doelpunt voor ‘Team VVCS’ werd gescoord door Hilmi Mihci (o.a. ex-De Graafschap). Later op de dag moest men echter hun meerdere erkennen in ‘Frankrijk-Noord’. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de Fransen.

Op twee dagen tijd werden drie wedstrijden gespeeld tegen lotgenoten uit Frankrijk, Portugal en Engeland. De Belgische selectie daarentegen moest zich op het laatste moment terugtrekken, nadat spelers op weg naar Frankrijk betrokken waren geraakt bij een auto-ongeluk.

Ondanks dat men maar een beperkt aantal minuten in actie is gekomen, hopen wij dat dit voor de ex-Fortunezen welke deel uitmaakten van het team (Rein Baart, Charles Kazlauskas, Hamza Samari en Nico Jalink) voldoende is gebleken ergens een contract af te dwingen.

Bron: UNFP