Naast een voorbereiding op de tweede seizoenhelft, gaat Fortuna (Mommers) in Suriname ook eens met de spelers spreken die een aflopend contract hebben. Als wij goed geteld hebben zijn er dat zes: Gerritsen, Hamers, Heering, Klimek, Ayaz en Landerl. Daarnaast hebben we nog de huurlingen Dirkx, Van Geem en Van Dieren. In totaal zijn er dus negen spelers, die bij ongewijzigd beleid volgend seizoen niet meer in Sittard actief zijn.
Mommers zal vast geen contractverlengingen aanbieden komende week, simpelweg omdat het onduidelijk is of wij volgend seizoen nog in de eredivisie uitkomen en dat scheelt financieel nogal een slok op een borrel. Een dergelijk verhaal heeft Landerl al mogen aanhoren.
De drie huurlingen hebben alle drie een doorlopend contract bij hun eigenlijke club. Toch hebben ze alle drie de intentie uitgesproken ook volgend seizoen bij Fortuna te willen spelen als ze geen serieuze kans op een basisplek krijgen bij hun eigen club en die kans is klein. Toch vragen wij ons serieus af of met name Van Dieren en Dirkx (mochten wij degraderen) in de eerste divisie willen gaan spelen (bron: Limburgs Dagblad ).