Gedeputeerde Eurlings wil vandaag toch nog een evaluerend gesprek voeren met de bestuurders van Fortuna Sittard, MVV en Roda JC. Eurlings wil nu wel eens weten van de bestuurders waarop de gesprekken over een fusie zijn vast gelopen. Mommers en Pickee zullen verschijnen bij de provincie en zullen vast MVV de schuld gaan geven. Ze verwijten MVV dat de club zich niet aan de afspraken heeft gehouden. MVV deed mee aan de fusiegesprekken maar toen bleek dat de club het wellicht ook zelfstandig kon redden, koos MVV daar voor en dus brak MVV de fusiebesprekingen af.

Maar ja, kun je dat MVV verwijten? We denken het niet. MVV heeft namelijk slechts onder het voorbehoud dat MVV het zelfstandig niet meer zou redden aan de besprekingen meegedaan. Nu gebleken is dat MVV voorlopig wel zelfstandig verder kan (tenminste daar gaan ze vanuit, maar de gemeente Maastricht gelooft het nog niet helemaal), vaart MVV weer een eigen koers. Iedereen wist dat, dus nu MVV verwijten dat ze qua mening 180graden gedraaid zijn, is toch op zijn zachts gezegd een beetje naïef.
Het MVV bestuur zal overigens schitteren door afwezigheid tijdens het gesprek met Eurlings. Ze hebben andere zaken aan het hoofd, zoals bijvoorbeeld het redden van de club. Geef ze eens ongelijk (bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger).