Vanochtend heeft Etihad Airways bekend gemaakt vanaf begin september een weekenddienst te openen tussen Maastricht Aachen Airport en Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Ten burelen van het provinciehuis hebben Gouverneur Léon Frissen en HH Sheikh Hamed bin Zayed Al Nahyan hun handtekening gezet onder een contract dat de samenwerking bezegelt. 


 Het openen van deze wekelijkse dienst is een rechtstreeks uitvloeisel van het opstarten van Sporting Limburg. Nu er in Europa een grote club bij is gekomen, staan sheiks in de rij om te bezien of zij van Frissens project een speler van wereldniveau kunnen maken. Léon Frissen hierover: ‘Sporting Limburg is een project dat Limburg terug op de wereldkaart zet. Dit hadden we nodig. Daarbij komt ook nog dat Etihad Airways heeft aangegeven best een luchtbrugfinanciering te willen verstrekken. Het is geweldig dat straks het hele Midden Oosten in Sporting Limburg-shirts loopt, met als shirtsponsor Limburg.’

Ook directeur ad-interim Hans Erkens is verheugd. ‘Etihad Airways is naast voetbalsport ook geïnteresseerd in de Formule 1. Dat past uitermate goed in mijn plan om de Formule Körver te introduceren. Laat Bernie Ecclestone maar komen, we lusten hem rauw!’


Binnenkort zullen deze toestellen door het Limburgse luchtruim suizen

Jos Verstappen is benaderd om directeur van het nieuw te bouwen racecircuit, in de nabijheid van de luchthaven, te worden. ‘Ik heb zeer veel zin in mijn nieuwe job. Frans Körver zal als een magneet fungeren voor de nieuwe raceklasse. Binnenkort zullen er vliegtuigen rond deze aardkloot vliegen met als opschrift ‘Limburg Grand Prix 2013′. Dat is fantastisch’.

Eens te meer blijkt dat de mondialisering van Limburg, met Sporting Limburg als uithangbord, nauwelijks meer is tegen te houden.