Na Jochem van der Hoeven hebben nog twee Fortunezen hun eredivisiecontract ingeleverd. Het zijn Marcel Akerboom en Fritz Emeran.
Akerboom was de afgelopen week bij de Duitse tweedeklasser Mainz ’05 op proef, maar kon daar niet overtuigen. Waarschijnlijk heeft hij voor de zekerheid gekozen die Fortuna hem kon bieden, ook al betekent dat een behoorlijke inkomensdaling. Voor de certificaathouders van het talentenfonds is dit goed nieuws, want Akerboom maakt deel uit van dat fonds. Hij vertrekt dus voorlopig niet voor niets uit Sittard

De handtekening die Fritz Emeran onder de sterk verslechterde aanbieding heeft gezet is een veel grotere verrassing. Emeran schermde de laatste weken met belangstelling uit Frankrijk, maar dat is blijkbaar toch enkel zeer vage interesse geweest. Ook hij heeft dus eieren voor zijn geld gekozen en getekend bij Fortuna.

Met de handtekeningen van Emeran en Akerboom zijn dus ook weer twee spelers afgevoerd van de lijst spelers voor wie Fortuna ontslag wil aanvragen. De bottleneck die de arbitragezaak lijkt te gaan worden, wordt dus steeds kleiner.

bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger